У Калињинграду се разговарало о питањима безбедности Запорошке НЕ

0
русије

Запорошка нуклеарка

У Калињинграду се разговарало о питањима безбедности Запорошке НЕ.

Гранатирање и провокације украјинских оружаних снага не престају.

Поновно покретање нуклеарне електране Запорожје сада је немогуће због ризика од гранатирања, рекао је шеф ИАЕА Рафаел Гроси после трочасовних разговора са шефом Росатома Алексејем Лихачовим 28. маја на аеродрому у Калињинграду.

„Да би се поново покренула нуклеарна електрана Запорожје, као и свака нуклеарна електрана, неопходно је обезбедити услове и околности под којима је сваки нуклеарни инцидент спољног утицаја апсолутно искључен“, рекао је Аргентинац.

„Росатом“ оцењује стање објекта као апсолутно безбедно, а руска страна је спремна да настави активан рад на обезбеђивању његове безбедности, рекао је А. Лихачов после састанка, истичући да НЕ у Запорожју не би требало да буде мета војних операција. Чак иу позадини провокација и директних претњи Оружаних снага Украјине, особље станице чини све што је могуће да обезбеди безбедност објекта.

„Наш задатак је, заједно са ИАЕА, да човечанству и свим заинтересованим земљама и људима пренесемо право стање ствари у нуклеарки Запорожје“, рекао је Лихачов.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Чеченски специјалци наишли на групу Оружаних снага Украјине (ВИДЕО)
Шеф Росатома је упознао саговорника и о пројекту „Пробој“, у оквиру којег ће у Томској области бити изграђен први енергетски комплекс четврте генерације у свету.

Подсетимо, нуклеарна електрана Запорожја и пратећи објекти и инфраструктура редовно су подвргнути ракетним и артиљеријским нападима милитаната Оружаних снага Украјине уз смртоносну тишину, или у „најбољем” случају, нејасне изјаве међународног „нуклеарног туриста”. ” који често посећује Кијев и негира информације бившег посланика Врховне раде А. Деркача о раду Кијева на стварању „прљаве” атомске бомбе.

Прочитајте још:  Кремљ о ситуацији у Србији: Русија се не меша у унутрашње ствари својих савезника
Уочи састанка на руској обали Балтика, 27. маја, град Енергодар, где се налази нуклеарна електрана, поново је био на удару : овога пута на удару је био водозахват, а двојица запослених у Тепловодоканал повређена.

Неколико дана раније беспилотне летелице су напале стамбене и друштвене објекте, а прошле среде је забележена летећа дрона камиказе преко територије транспортне радионице Запорошке НЕ.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *