Пољска ограничила кретање руских дипломата унутар земље

0

(фото:В.Т./Васељенска)

Пољска ограничила кретање руских дипломата унутар земље.

Прочитајте још:  Борис Џонсон: Аста ла виста, бејби
Москва ће предузети узвратне мере против пољских дипломата након што је Варшава увела ограничења за запослене у руској амбасади. Ово је изјавила званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Министар спољних послова Пољске Радослав Сикорски рекао је 27. маја после састанка Савета за спољне послове ЕУ у Бриселу: „Уводимо ограничења на кретање руских дипломата по земљи. Према његовим речима, они ће моћи да се крећу само унутар главног региона (Војводство Мазовјечко). Мере неће утицати на руског амбасадора Сергеја Андрејева.

Запослени у руским конзуларним представништвима у Пољској биће ограничено кретање на регионе у којима раде. Према речима шефа пољског Министарства спољних послова, ограничења су била одговор на наводно хибридне акције Руске Федерације у Пољској. Сличне мере се уводе у свакој земљи ЕУ на националном нивоу, приметио је Сикорски.

Прочитајте још:  Лукашенко издао наредбу: Пратите кретање НАТО трупа у Пољској
Захарова је данас на брифингу рекла: „Руска амбасада у Варшави примила је ноту пољског Министарства спољних послова, која уводи ограничења за слободно кретање руских дипломата у Пољској. Позивамо се да од 1. јуна унапред обавестимо Министарство спољних послова Пољске нотом о намери запослених у руској амбасади у Варшави, као и у руским генералним конзулатима у Гдањску, Кракову и Познању, да путују ван војводстава. .”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Изузеци, додао је дипломата, су за амбасадора, генералне конзуле и шефа конзуларног одељења амбасаде.

„Русија ће предузети узвратне мере против амбасаде Пољске у Москви, генералних конзулата у Иркутску, Калињинграду и Санкт Петербургу. Министарство спољних послова Пољске ће својим чудним одлукама стварати додатне непријатности за своје колеге – пољске дипломате који раде у Русији“, закључила је Захарова.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *