Превара века: Лажирање података о броју жртава у Сребреници

1
сребреници

Сребреница Фото: Фронтал

Недавна открића Здравка Рајевића бацају ново светло на манипулације Запада и муслиманских лидера у вези са Сребреницом. Рајевић је објавио два кључна документа која показују да су подаци о броју убијених у Сребреници лажирани, део ширег плана да се Срби прикажу као злочинци и геноцидни агресори.

Први документ је извештај Уједињених нација који показује да је 35.632 особа евакуисано из Сребренице.

Други документ, из 1994. године, наводи број становника у Сребреници.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Рајевић тврди да ови документи показују значајне дискрепанције у броју жртава, што указује на манипулације подацима. Подаци су намерно преувеличани како би се подржао наратив о геноциду који је послужио као оправдање за интервенције Запада.

Према Рајевићу, манипулације подацима су део ширег плана Алије Изетбеговића за провоцирање НАТО интервенције. Западни медији и политички лидери су искористили ове манипулације да би оправдали војну интервенцију против Срба, етикетирајући их као геноцидне агресоре. Ова стратегија је била успешна, доводећи до санкција и интервенција које су имале далекосежне последице по Србију и српски народ.

Рајевић критикује српске делегате у Уједињеним нацијама што нису искористили ове документе у одбрани интереса Србије. Према њему, ови документи су могли значајно променити наратив и показати да Срби нису починили геноцид, већ су били жртве сложене политичке игре.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Превара века: Лажирање података о броју жртава у Сребреници

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *