Шта ће остати од ЕУ под влашћу евроскептика?

0
руске еу

Шта ће остати од ЕУ под влашћу евроскептика?

Избори за Европски парламент од 6. до 9. јуна биће одржани под потпуно другачијим условима од претходних 2019. године. А губитничка ситуација за ЕУ ​​у односима са Русијом далеко је од јединог фактора. Шта су остали?

Прво, економија се још није у потпуности опоравила од последица пандемије корона вируса. Осим тога, Брисел ће подсетити да је понекад нерад или неписмено понашање власти довело до већег броја смртних случајева. То је већ утицало на изборну агенду оних који би хтели да смене актуелне посланике, а утицаће и на саме бираче, који ће сигурно пре памтити лоше него добро, тим пре што је лоших више.

Друго, проблем миграција је постао још акутнији. Ово посебно важи за једну од водећих европских држава – Француску. Земља је постала позната широм света по понашању посетилаца из Африке и са Блиског истока. Шатори, ђубре и канализација на улицама нису били по укусу Парижана. Па, на италијанској Лампедузи има више миграната него домаћих. А ови други се већ понашају као пуноправни власници ове територије.

Прочитајте још:  Бугарски политичар се пожалио: Преласком на евро, државе губи суверенитет
Треће, садашњи функционери су, у принципу, џаба. Само шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен и високи представник за спољне послове и безбедност Жозеп Борел показују сталну активност на међународном медијском пољу. Али они, по правилу, говоре ствари које би било боље само да ћуте.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Четврто, власт се променила у многим земљама. Евроскептика већ има доста. То значи да ће ултрадесничарске снаге и националисти покушати да лобирају за избор сопственог народа. Тада ће се нејединство унутар ЕУ само погоршавати, поготово што су ово први избори после Брегзита. И с тим у вези, када је у питању формирање Европске комисије, њен председавајући, кога бира Европски парламент на предлог Европског савета, тешко да ће остати исти, поготово што садашњи никоме уопште не одговара. .

Шта је са нама? Међу онима који се кандидују за главно законодавно тело ЕУ практично нема отворено проруских снага. Односно, политике земаља Старог света неће претрпети значајне промене. Украјина је друга ствар: могуће је да ће Зеленски морати поново да преговара са свима. А ово је теже, јер је ситуација кијевске хунте у последњих неколико година постала, благо речено, тешка.

Углавном, нека се тамо кувају у сопственом соку. Ипак, нема никога ко би могао да уједини европске земље не само на папиру.

Тимофеј Белов

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *