Стравични пропусти борске саобраћајне полиције: Бањско Поље годинама црна тачка без контроле

0

Бањско Поље код Бора већ годинама важи за једну од најопаснијих саобраћајних тачака у Србији. Упркос многобројним несрећама и сталној претњи за учеснике у саобраћају, чини се да локална саобраћајна полиција не предузима адекватне мере за побољшање безбедности на овом делу пута.

У последњих неколико година, Бањско Поље је било поприште бројних трагичних саобраћајних несрећа. У мају 2022. године, дошло је до тешке несреће у којој је мушкарац из Бора изгубио живот након судара два возила. Само неколико месеци касније, у још једном судару са трагичним исходом, млада девојка је преминула након судара са аутобусом​​.

Ове несреће нису изоловани инциденти, већ део континуираног низа трагичних догађаја на овом опасном делу пута. Саобраћајница у овој области је одавно препозната као проблематична, са честим удесима.

Упркос овим алармантним чињеницама, саобраћајна полиција из Бора није успела да предузме ефективне мере за спречавање даљих несрећа. Нема довољно саобраћајних контрола, а присуство полиције на овом делу пута је минимално. Ови пропусти у раду саобраћајне полиције само су још један показатељ да је реформа у ПС Бор неопходна.

„Потребне су хитне реформе у борској саобраћајној полицији,“ изјавио је један од локалних активиста. „Овакав ниво немара је неприхватљив и мора се одмах променити како би се спречили даљи губици живота.“

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Грађани и локални активисти захтевају да се предузму конкретне мере за побољшање безбедности на Бањском Пољу. Ово укључује постављање додатних саобраћајних знакова, успоравање саобраћаја и повећано присуство полиције. Такође, потребно је спровести свеобухватне инспекције пута и инфраструктуре како би се идентификовале и отклониле све опасности које могу довести до несрећа.

Прочитајте још:  РИО ТИНТО, ЦИЂИН, ДАНДИ И ДРУГИ – РАЗАРАЧИ: Кад ће Срби бити обавештени да су жртвовани – „зарад зелене Европе“?

Теодора Николић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *