Истина иза вакцина: Колико је живота заправо жртвовано?

0
против

Фото АП

Током пандемије COVID-19, сведоци смо како је људски живот изгубио своју вредност у очима оних који би требало да га штите.

У жељи да се што брже произведу вакцине, бројне фармацеутске компаније и здравствене институције започеле су масовно тестирање на људима, често без довољних претходних провера и сигурносних мера које би требало да трају годинама.

Многе вакцине су уведене у употребу након само неколико месеци испитивања, што је неупоредиво са стандардним процедурама које подразумевају године тестирања и праћења нежељених ефеката. Овако убрзан процес довео је до бројних проблема и потенцијалних опасности за здравље људи.

Бројни случајеви нежељених ефеката и смрти након вакцинације показују колико је овај процес био неодговоран. Људски животи су били жртвовани у име брзине и профита, а последице оваквих одлука тек сада постају видљиве. Пример оваквог неодговорног понашања може се видети у случајевима као што су:

  1. Pfizer и Moderna вакцине: Бројни извештаји о нежељеним ефектима, укључујући миокардитис и перикардитис, посебно код млађих мушкараца.
  2. AstraZeneca вакцина: Повећан ризик од тромбозе код одређених група, што је довело до привремене обуставе употребе у неким земљама.
  3. Johnson & Johnson вакцина: Забринутости око ретких али озбиљних тромботичних догађаја.

Када се све сабере, остаје питање: ко ће наплатити животе изгубљене због неодговорног испитивања вакцина? Да ли ће фармацеутске компаније и здравствене институције икада сносити праву одговорност за своје поступке? Породице жртава заслужују правду и компензацију за своје губитке. Ово је тренутак када морамо захтевати већу транспарентност и одговорност како би се заштитили животи у будућности.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  ЛЕПША ОД КРОМПИРУШЕ: Посна пита са празилуком (РЕЦЕПТ)

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *