Јужна Каролина забранила трансродне процедуре и третмане за малолетнике

0

Јужна Каролина забранила трансродне процедуре и третмане за малолетнике.

Гувернер Јужне Каролине Хенри Мекмастер званично је потписао закон којим се забрањују трансродне процедуре и третмани за малолетнике.

Гувернер Јужне Каролине Хенри Мекмастер званично је потписао закон којим се забрањују трансродне процедуре и третмани за малолетнике. Закон је колоквијално назван „Пружити помоћ, а не нанети штету” и њиме је Јужна Каролина постала 25. држава која је забранила трансродне процедуре за малолетнике.

Прочитајте још:  Руске власти траже забрану ЛГБТ покрета: Сеју друштвени и верски раздор
Закон медицинским радницима забрањује да обављају операције тзв. родне транзиције (промене пола) и преписују блокаторе пубертета или хормонске третмане пацијентима млађим од 18 година. Међутим, постоје и изузеци, на пример, лекар може да препише блокатор пубертета детету с медицинским стањем које узрокује рани пубертет.

Поред тога, закон предвиђа да су школе обавезне да обавесте родитеље ако њихово дете затражи да му се обраћају другим именом или заменицама. Гувернер Мекмастер изразио је подршку закону у твиту, наводећи да он штити децу од неповратних процедура промене пола и забрањује коришћење државних средстава за такве третмане.

Прочитајте још:  РПЦ: Забранити Ноћ вештица
Нови закон је још један у низу одговора који су део глобалног тренда отпора промовисању трансродних операције на деци. Тако је Национална здравствена служба у Енглеској недавно саопштила да лекари више неће преписивали блокаторе пубертета деци, наводећи као разлог озбиљну забринутост у вези с безбедношћу тих лекова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ифам.њуз

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *