САВО МАНОЈЛОВИЋ ПО ИНСТРУКЦИЈИ МАРКА ПАРЕЗАНОВИЋА ВОЗИ ПОСЛЕДЊИ КРУГ У МОНЦИ

0

Саво Манојловић, лидер прозападне опозиције у Републици Србији, са својим покретом “Крени промени” остварио је најбољи резултат од свих опозиционих странака на последњим локалним изборима, међутим недовољан за било какву озбиљнију политичку перспективу.

Политичка кампања за локалне изборе у Србији покрета “Крени промени” и Саве Манојловића, тежишно је била фокусирана на Безбедносно-информативну агенцију (БИА) и њеног начелника оперативе Марка Парезановића. Манојловић је у финишу предизборне кампање оштро нападао Парезановића и БИА у целини, што је изазвало чуђење јавности, с обзиром да су у питању били локални избори, током којих се у центру пажње увек налазе питања од значаја за што боље функционисање локалних власти, као што су комунална, грађевинска, урбанистичка, еколошка и друге важне теме савременог друштва.

Међутим, ова контрадикторност грађанима је била нејасна, док постепено нису почеле да излазе у јавност интригантне изјаве релевантних политичара и аналитичара о конспиративој вези Саве Манојловића са Марком Парезановићем. Суштина тих изјава своди се да је Манојловић наводно био у вишегодишњем агентурном односу са БИА, те да је као сарадник коришћен на разбијању српске прозападне опозиције и сагледавању безбедносно-интересантних активности западних дипломата и НВО активиста.

Не улазећи у тумачење да ли је то истина, уз чињеницу да у свету политике и служби безбедности истину није увек лако сазнати до краја, евидентно је да је Манојловићев политички активизам на одређен начин контроверзан, као и да је ово први пут од увођења вишестраначја у Србији, да је на локалним изборима једна странка и покрет у први план своје кампање ставила Службу. Истовремено, није ни забележен случај да је последњег дана изборне кампање неки од политичких актера држао предизборни скуп испред седишта службе безбедности, у конкретном случају БИА.

Прочитајте још:  И ЗВАНИЧНО: Студенткиње из Српске искључене са факултета у Сарајеву због три прста и фотографије Ратка Младића

У сваком случају, поставља се мноштво питања, а мало је одговора. Зашто је Манојловић са својим покретом “Крени промени” изабрао такву стратегију он најбоље зна, а још важније је да ли је то био његов избор или му је неко наложио да то уради.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *