Казахстанске власти ће размотрити петицију за забрану ЛГБТ

0

Казахстанске власти ће размотрити петицију за забрану ЛГБТ.

Министарство културе и информисања Казахстана је 9. јуна саопштило да ће размотрити петицију против ЛГБТ пропаганде (екстремистички покрет чије је деловање забрањено у Руској Федерацији).

Петиција „Уније родитеља Казахстана“ објављена је 31. маја на сајту владе земље и за десет дана добила је 50 хиљада потписа, неопходних властима за разматрање иницијативе.

Аутори петиције су истакли да се у Казахстану „деци отворено намеће истополна љубав“, а међу младима се формирају „нови стандарди“ сексуалних односа. Време је да одрасли грађани прекину „ћутање” о овом питању пре него што буде касно, сматрају аутори.

„Период за разматрање представке је до 40 радних дана од дана њене регистрације“, подсећа прес служба министарства.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За разматрање петиције биће формирана радна група која ће укључивати представнике Казахстанског савеза родитеља, владиних служби и јавних удружења, наводи се у поруци.

Прочитајте још:  Бајден ће потписати закон о заштити истополних бракова
Како је пренео Регнум , 4. јуна председник грузијског парламента Шалва Папуашвили рекао је да владајућа партија Грузијски сан – Демократска Грузија подноси парламенту земље на разматрање пакет закона о забрани ЛГБТ пропаганде.

Предлог закона претпоставља да је брак само заједница мушкарца и жене. Хомосексуални парови неће моћи да усвајају малолетне особе. Грузија ће такође забранити операцију промене пола и навођење у документима пола различитог од оног датог при рођењу. У школама и на универзитетима биће забрањена ЛГБТ и инцеста пропаганда, медијима и другим емитерима биће забрањено емитовање интимних истополних сцена и оглашавање сличног садржаја, а биће забрањене и демонстрације у циљу популаризације ЛГБТ особа.

Претходно су власти западних земаља, укључујући и Европски парламент, захтевале да Грузија одустане од усвајања закона о страним агентима, као и од измена Устава „усмерених против ЛГБТ заједнице“.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *