Којић саслушан по пријави Емира Суљагића: Неће ме ућуткати, наставићу говорим о Сребреници

0
милорад којић

милорад којић (фото:РТРС)

Којић саслушан по пријави Емира Суљагића: Неће ме ућуткати, наставићу говорим о Сребреници.

Председник Скупштине Организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила Републике Српске Бранимир Којић истакао је да га неће заплашити и обесхрабрити кривичне пријаве које директор Меморијалног центра Поточари Емир Суљагић подноси против њега због, како каже, изношења чињеница у вези са манипулацијама бројем укопаних Бошњака у Поточарима.

Прочитајте још:  Суљагић напада делегацију ЕУ, али и српске жртве; Бошњачка политика мржње и призивања рата
Којић је рекао да Суљагића боли истина и чињеница да је, између осталог, сахранио оца као жртву из јула 1995. године, иако је погинуо 1992. године и што је због тога поднео пријаву против њега у ПУ Зворник.
„Мој отац је убијен на свом огњишту, а његов је убијен у нападу на српско село и сада њему смета што смо га демаскирали што је сахрањен као жртва наводног геноцида. Смета му што износимо истине и на овај начин покушава да ме ућутка, а морам да кажем да ме неће ућуткати, сваку информацију износићу јавно и говорићу“, рекао је Којић.

Додаје да не жели да прикрива истину и буде саучесник у лажима и манипулацијама.

Бранимир Којић саслушан је данас по пријави директора Меморијалног центра Поточари Емира Суљагића.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Руски политиколог: Вучић предао Косово, Борел прихватио Косово
Којића је Суљагић пријавио због изјаве за РТ Балкан у тексту под насловом „Брутални напади на Србе који се боре за истину о Сребреници: Оптужују их да су убијали као деца“, у којем је открио због чега су почели напади на њега и његову породицу.

У нападима су отишли и корак даље, па су на друштвене мреже пласирали тврдњу да је Којић са рођеним братом и сам убијао бошњачку децу у Сребреници од 1992. године. Иако је он те 1995. године имао пет, а његов брат седам година.

„Након што сам обелоданио да лажи из биографија оних који најгнусније нападају Србе у нади да им прилепе етикету ‘геноцидног народа’, почели су жестоки напади на мене и моју породицу„, рекао је тада за РТ Балкан Којић, који је другу годину заредом у извештају Меморијалног центра Сребреница у Поточарима, чија истраживања финансирају западне амбасаде, на листи „негатора ‘геноцида’“.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *