Колико YIHR мрзе Србе, када на Видовдан организују шиптарски фестивал “Мирдита, добар дан”?

1
мирдита

Фестивал “Мирдита, добар дан” се ове године одржава на Видовдан, 28. јуна, што многи у Србији сматрају директним нападом на српски национални идентитет. На дан када Срби обележавају један од најважнијих националних празника у сећање на Косовску битку из 1389. године, у Београду ће се одржати манифестација која промовише албанску културу, што је изазвало бес и огорчење међу српским народом.

Протеклих годину дана, под будним оком међународне заједнице, врши се стални притисак на Србе на Косову и Метохији. Нема дана да не прође без напада на српске заједнице, док је Србима практично онемогућен нормалан живот. Укинут је динар као средство плаћања, српска роба је забрањена, а резолуција 1244 и Бриселски споразум се не поштују. Хапшења Срба су свакодневна, а многи се под лажним оптужбама налазе у затворима. Репресија и страховлада су огромни, остављајући српски народ у сталном страху и неизвесности.

На све ове невоље, организовање фестивала “Мирдита, добар дан” на Видовдан у Београду, уз подршку НАТО-а и НВО “Иницијатива младих за људска права”, доживљава се као директна провокација. Ова манифестација, која се одржава на најважнији српски национални празник, представља нови удар на српски народ. Док се на фестивалу о Србима говори све најгоре, о Шиптарима се прича као о жртвама, у потпуном негирању историјских чињеница и трагедија које су задесиле Србе.

Организовање ове манифестације на Видовдан, када се Срби сећају својих предака и значајних историјских догађаја, доживљава се као покушај умањивања значаја српских националних празника и додатног притиска на српски народ. Они који су одговорни за етничко чишћење, масакре и протеривање хиљада Срба сада долазе у Београд да организују фестивал који је усмерен на поткопавање српског националног идентитета и културног наслеђа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Одбачена тужба четворо колега против професора Милоша Ковића

Фестивал “Мирдита, добар дан” је срамна провокација и напад на српски народ. У време када Срби на Косову и Метохији трпе огромне притиске и репресију, оваква манифестација је потпуно неприхватљива. Српски народ мора остати уједињен и наставити да брани свој идентитет и културно наслеђе од оваквих покушаја подривања.

Софија Марић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Колико YIHR мрзе Србе, када на Видовдан организују шиптарски фестивал “Мирдита, добар дан”?

  1. Ko dopusta to ? Ko uopste siptarskim teroristima dopusta da dolaze u Srbiju bez stroge bezbedonosne provere i zasto se ne hapse pripadnici siptarskih bandi ! Mladima ako je do nekih akcija treba fino procesuirati i po hitnom postupku oduzeti drzavljanstvo i zabraniti ulazak u Srbiju i ispratiti na avion za tiranu o trosku gradjana! Sam placam kartu jednom od tih da se ne vracaju vise !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *