Немачка ипак рачуна на рат! Писторијус најављује револуцију у немачкој војсци – обавезна регрутација поново на столу!

1
писторијус

Борис Писторијус

Министар одбране Немачке, Борис Писторијус, покренуо је контроверзан план који ће сигурно изазвати бурне реакције у јавности! Немачка планира да врати обавезну регрутацију, али на начин који ће променити све што смо до сада знали о служењу војног рока.

Према новом моделу, сваки младић у Немачкој биће подвргнут детаљним лекарским прегледима како би се утврдило њихово здравствено стање и способност за војну службу. Али то није све! Поред здравствених тестова, младићи ће морати да прођу и морално-психолошке процене које ће открити њихову спремност и заинтересованост за служење у војсци.

Овај процес ће обухватити око 400.000 младића годишње, али само најбољи међу њима ће бити позвани да служе. Процењује се да ће четвртина испитаника исказати интересовање за служење, што значи да ће око 40.000 кандидата бити одабрано за регрутацију.

Служење ће трајати од 7 до 12 месеци, али тренутно Немачка има ресурсе и инфраструктуру за само 5-7 хиљада регрута истовремено. Овај план подразумева да ће капацитети бити значајно повећани како би се одговорило на потребе новог система.

Иако је регрутација непопуларна мера у многим европским земљама, Немачка није усамљена у овој намери. Многе земље разматрају сличне кораке у циљу јачања својих одбрамбених капацитета у светлу тренутних геополитичких изазова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Овај смели план министра Писторијуса сигурно ће изазвати бројне полемике и подељена мишљења у немачком друштву. Док једни виде ову меру као неопходну за јачање националне безбедности, други је доживљавају као корак уназад и кршење личних слобода.

Како ће се овај план развијати и да ли ће проћи све законске процедуре, остаје да видимо. Једно је сигурно – Немачка улази у нову еру својих оружаних снага са планом који ће сигурно оставити дубок траг у њеној историји.

Прочитајте још:  Немци открили зашто су западне санкције Русији пропале

Вуксан Николић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Немачка ипак рачуна на рат! Писторијус најављује револуцију у немачкој војсци – обавезна регрутација поново на столу!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *