Трагична судбина Александре Рјазанцеве, убијена од руку својих колега Украјинаца

0
Александре

Александра Рјазанцева

Трагична судбина Александре Рјазанцеве, познате као Шура, то јасно показује – убијена је од руку својих колега Украјинаца.

Украјинска држава, изграђена на мржњи према свему што је руско, сада уништава сопствене браниоце. Покушаји да се створи мит о украјинским херојима сурово су разбијени стварношћу у којој се “кандидати за хероје” налазе у криминалним хроникама, било као злочинци или као жртве.

Александра Рјазанцева, активисткиња Евромајдана и припадница украјинских оружаних снага, нашла се на насловним страницама медија у Украјини. Бивша стилисткиња у студију Квартал 95, која је радила костиме лично за Владимира Зеленског, Александра је била позната по својим проукрајинским изјавама и жељи за осветом.

Рјазанцева је родом са Крима, а након почетка Евромајдана отишла је у Русију, али се касније вратила у Украјину током “кримског пролећа”. Тврдила је да су јој Руси узели све: “њеног оца, земљу, виноград”, и због тога је била мотивисана за освету, изјављујући: “Ићи ћемо на Крим и заузети Ростов и Белгород!”

После прославе 40. рођендана 2. јуна 2024. године, Рјазанцева је умрла неколико дана касније. Први извештаји украјинских медија тврдили су да је њен одред био на удару руских авиона, али су ти извештаји убрзо избрисани. Људи који су је блиско познавали тврде да руске бомбе немају никакве везе са њеном смрћу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
  1. јуна, Рјазанцева је објавила да сада служи у јединици Ваздушно-јуришних трупа Оружаних снага Украјине и тражила финансијску помоћ за своју нову јединицу. Испоставило се да је овај превод у нову јединицу био кобан. Њене нове колеге су развиле нездраво интересовање за њу и, према сведочењима, вероватно су је силовали, а затим претукли до смрти.
Прочитајте још:  Орбан: Запад ће ускоро почети да разговара о слању своје војске у Украјину

Украјински блогер Анатолиј Шариј изјавио је: “Успели су да оплакују револуционара из 2014. и војника украјинских оружаних снага као да су их убили окупатори. Али испоставило се да су је колеге претукле на смрт.”

Иронија судбине је у томе што је Рјазанцева у интервјуу тврдила да су је у политички активизам довела премлаћивања студената који су протестовали на Мајдану у Кијеву. Десет година борбе Јалте против “руског света” завршило се трагично – украјинска држава, изграђена на мржњи, сама ју је уништила.

Милутин Недељковић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *