Лукашенко: Данас је ШОС једна од најутицајнијих структура мултиполарног света у настајању

0
ШОС

ШОС

Лукашенко: Данас је ШОС једна од најутицајнијих структура мултиполарног света у настајању.

Прочитајте још:  Пољска разматра затварање границе са Белорусијом
Александар Лукашенко честитао је генералном секретару Шангајске организације за сарадњу Жанг Мингу 23. годишњицу формирања ШОС. Ово је саопштила прес служба белоруског лидера.

„За то време, Организација је успела да створи јединствену, блиску „шангајску породицу“ и обезбеди своју стратешку независност“, рекао је Лукашенко. „Данас је то једна од најутицајнијих структура мултиполарног света у настајању, ефикасна платформа за равноправно партнерство у политичкој, економској и хуманитарној димензији.

„Врло брзо ће Република Белорусија постати десета чланица ШОС“, наводи се у честитки. „Чврсто смо опредељени да дамо практичан допринос сарадњи по питањима евроазијске безбедности, одрживог развоја, транспортне повезаности, финансијских механизама, индустријске сарадње, хуманитарних контаката, као и супротстављања три силе зла – сепаратизма, екстремизма и тероризма.

Шеф државе је захвалио на систематској подршци коју Секретаријат ШОС пружа белоруској страни на целом путу приступања Организацији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Америчка претња да ће створити најсуровије оружје у историји
Председник Белорусије пожелео је Жанг Мингу и особљу сталних тела ШОС изузетна достигнућа у корист просперитета Организације.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *