Орбан о НАТО базама: Мађарска неће учествовати у мисији која провоцира Русију!

2

Виктор Орбан (Фото: Јутјуб)

Мађарски премијер Виктор Орбан је изразио дубоку забринутост због планова НАТО-а да распореди три нове војне базе у Пољској, Румунији и Словачкој. Ове базе ће служити као стратешке тачке за снабдевање Оружаних снага Украјине наоружањем и опремом, са циљем да се појача одбрана Украјине у контексту текућег сукоба са Русијом.

Према Орбану, ове базе представљају значајан ризик за стабилност региона. Он истиче да ће распоређивање НАТО војске и опреме у непосредној близини украјинске границе вероватно изазвати реакцију руске војске. Орбан упозорава да ће ове базе бити сматране легитимним војним метама од стране Русије, што би могло довести до ескалације сукоба и ширења нестабилности у региону.

Орбан је јасно ставио до знања да Мађарска не планира да учествује у овим НАТО активностима. Његов став је да је приоритет Мађарске очување мира и стабилности у региону, као и избегавање директног учешћа у конфликтима који би могли угрозити националну безбедност. Мађарски премијер такође наглашава да је важно пронаћи дипломатска решења за актуелне кризе, уместо да се ослања на војне интервенције које могу имати непредвидиве последице.

Никола Вуксановић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Орбан о НАТО базама: Мађарска неће учествовати у мисији која провоцира Русију!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *