ПРАВА ИСТИНА О МАНОЈЛОВИЋУ: Лажни еколог у служби СНС да оправда пројекат Рио Тинта

0
крени

Саво Манојловић

Удружење “Заштитимо Јадар и Рађевину” сазнаје да је Саво Манојловић, самозвани борац за екологију, захтевао увид у илегалне студије Рио Тинта, компаније која је одавно предмет оптужби за кршење закона и фалсификовање докумената.

Упркос свим кршењима закона и фалсификовањима студија од стране Рио Тинта, што је сада јасно сваком лаику, Саво Манојловић, кога РТС наводи као јединог противника овом пројекту, тврди да се крши уставни поредак јер није по његовој иницијативи одлучивано. Захтева да се чују стручњаци који би, по његовом мишљењу, могли да оспоре студије.

Оно што је још више шокантно је његова тврдња да би СНС, странка са више него апсолутном већином, требало да одлучује о томе да ли ће се нешто копати или не. Његова наивност је запањујућа. Како особа са дипломом правних наука може мислити да о теми која је регулисана и домаћим и страним законима треба да одлучују политичари? Још више запањује чињеница да он није у стању да дође до Јадра без пратиоца и док га не доведу.

Манојловић, који се представља као велики борац за екологију, сада тврди да се крши уставни поредак Србије јер тражи да се расправља о илегалним и инкриминишућим студијама. Овај његов захтев представља директан напад на правни систем Србије и показује његову неспособност да разуме основне правне принципе.

Манојловић и његова братија сада су јасно идентификовани као они који су тражили увид у студије Рио Тинта. Ово је потврђено од стране саме компаније која је навела да су “противници” тражили да се виде студије. Сада је кристално јасно да је Саво Манојловић тај који стоји иза ових захтева.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Пушоња: Где нам је завичај?

Међутим, оно што Манојловић не жели да призна јесте да је његова борба за екологију само параван за остваривање личних интереса и политичке агенде.

“Његова тактика је да обмањује јавност лажним еколошким наративом, док у стварности нема праву жељу да се бори за заштиту животне средине. Његова борба је пука фарса која служи само његовим интересима”, наводи се на Телеграм каналу удружења.

Васељенска

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *