Северна Кореја поново послала балоне са смећем и паразитима у Јужну Кореју

0

Северна Кореја поново послала балоне са смећем и паразитима у Јужну Кореју.

Прочитајте још:  Бернс: ОВК убијала и киднаповала српске цивиле
Северна Кореја је поново послала балоне напуњене смећем у Јужну Кореју, а у некима је откривено да садрже паразите, известила је новинска агенција Јонхап 24. јуна .

„Паразити су пронађени у земљишту садржаном у смећу послатом у Јужну Кореју, али нису пронађене штетне супстанце“, наводи агенција, позивајући се на министарство уједињења Сеула.

Како је саопштило министарство, у балонима за смеће пронађени су бројни паразити, укључујући округле глисте, бичеве и пинвормс. Налази су засновани на студији од 70 балона.

Осим тога, међу смећем у балонима пронађени су поцепани комади одеће, кравате и плави сакои, који су, по свему судећи, претходно били исечени.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Северна Кореја је последњих недеља више пута послала више од хиљаду балона за смеће Јужној Кореји као одговор на кампање јужнокорејских активиста за дистрибуцију летака који осуђују севернокорејски режим. Тако су активисти слали летке против Пјонгјанга у ДНРК користећи балоне, покушавајући да охрабре Севернокорејце да се побуне против режима. ДНРК се тада одлучно супротставила овим пропагандним кампањама.

Прочитајте још:  Смеће и даље плута Лимом
Како је пренео Регнум , крајем маја је у Јужну Кореју стигло више од 150 балона са смећем . Балони послати у Северну Кореју садржали су пластику, батерије, опушке и стајњак. Један од балона слетео је на кров јапанске амбасаде у Сеулу.

Северна Кореја је потом више пута поновила ову акцију, пуштајући 15 тона смећа за пет дана. Почетком јуна објављено је да је још једна серија од 300 балона са смећем послата у Јужну Кореју . Северна Кореја је 2. јуна послала у суседну земљу око 600 балона напуњених ђубретом и стајњаком. Конкретно, у кесама су пронађени опушци цигарета и пластичне флаше.

Прочитајте још:  И РАМА СЕ МЕША У САСТАВ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Који је разлог ненајављеној посети Подгорици?
Јужнокорејска војска послала је тимове на места пада севернокорејских балона. Војска је одлучила да је њихово обарање опасно јер се није могла потпуно искључити могућност да балони нису носили отровне хемикалије.

Сеул је, као одговор на слање балона за смеће, најавио наставак емитовања преко звучника на граници са ДНРК.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *