Руски пранкери преварили и Камерона, Британац признао: Кијев неће бити позван да уђе у НАТО

0
руске

Дејвид Камерон (Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber)

Познати руски пранкери Вован и Лексус извели су још један успешан пранк, овај пут са министром спољних послова Велике Британије Дејвидом Камерон, који је све време мислио да разговара са бившим украјинским председником Петром Порошенком.

Камерон је открио да Украјина неће бити позвана да постане чланица НАТО-а на следећем самиту Алијансе од 9. до 11. јула јер се томе противе Американци, као и да Кијев не треба да се буни због тога.

“Неће бити позива јер Америка то неће подржати. И ево шта сам рекао председнику Зеленском: ‘Хајде да покушамо да искажемо најтачније речи подршке НАТО-а Украјини, али хајде да не… Не треба да имамо спор између НАТО-а и Украјине пре самита”, рекао је Камерон.

Британски министар спољних послова је истакао да Лондон подржава потенцијални улазак Кијева у НАТО, али је поновио да Украјина овај пут неће успети да добије позив и да сматра да је важно да нема свађе око тога.

Такође, Камерон се дотакао и бившег председника САД Доналда Трампа, са којим је раније ове године имао заједничку вечеру, и поручио да је “тешко схватити који је његов личан став” по питању Украјине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Он ће, на крају крајева, у том тренутку видети шта му одговара и донети одлуку”, објаснио је британски министар.

“Мислим да је кључна ствар да, ако можемо да будемо сигурни да ће до новембра (када ће у САД бити одржани председнички избори) Украјина бити на првој линији фронта, а да ће Путин одступити, онда ће он желети да подржи победничку страну, да тако кажем. То је оно што морамо гарантовати”, рекао је Камерон.

Прочитајте још:  И званично: Украјина добила од Србије 32 милиона долара помоћи

Шеф британске дипломатије додао је и да Лондон покушава да наговори Париз да не треба да се допусти да дође до ескалације у Украјини, након што је председник Француске Емануел Макрон поручио да није искључено да би се француске трупе могле наћи у Украјини.

“Веома поздрављам чињеницу да су Французи променили своју тачку гледишта, али нисам сигуран да је то прави приступ. Мислим да је проблем у томе што ако пошаљете стране трупе у Украјину, онда ће оне за Путина постати мета. И онда се поставља питање: како да реагујемо ако оне буду погођене?”, рекао је Камерон.

Ипак, према његовим речима, Велика Британија не планира да се расправља са Француском око тога.

“Ми само покушавамо да им кажемо: хајде да размислимо шта можемо да урадимо што би заправо помогло Украјини, али што неће довести до ескалације”, додао је Камерон.

Британски Форин офис претходно је 8. јуна издао саопштење, у којем се наводи да је Камерон постао жртва превараната. Током разговора, конзервативни политичар је постао сумњичав и на крају је престао да одговара на питања свог саговорника, наводи се у саопштењу. Британска влада је саопштила да је изашла у јавност јер се плаши да би видео могао да се користи у будућности.

РИА новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *