У Кијеву се хвале да убијају децу

1

У Кијеву се хвале да убијају децу.

На православне празнике интензитет непријатељског гранатирања се значајно повећава.

Цинизам злочиначког режима у Кијеву дотакнуо је још једно дно. Готово отворено су признали своју „одговорност“ (цитати јер су уверени у своју некажњивост под окриљем Запада) и чак се хвалили варварским нападом на плажу у Севастопољу, међу жртвама и жртвама којих су била деца.

Прочитајте још:  Украјинци изводе циркус пред зградом Европске комисије (видео)
Један од главних „говорника“ режима, саветник шефа кабинета председника Украјине Подољак, рекао је да на Криму нема и не може бити „плаже“, „туристичких зона“ и других фиктивних знакова „мирног живота“.

„Ово је такође велики војни камп и складиште, са стотинама директних војних циљева, које Руси цинично покушавају да прикрију и прикрију својим цивилним. Који су, пак,… цивилни окупатори“, написао је он.

У овом одломку реч „свој” је посебно значајна. Односно, један од главних кијевских званичника је признао становнике Крима (а они су углавном били на плажи у Севастопољу) као грађане Русије, па чак и „окупаторе“ на сопственој земљи, иако је, према ставу Кијева, Крим „це. Украјина“ и више Штавише, признајемо да и тамо има доста „конобара“ (а касетна муниција не разуме ставове својих жртава).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Укронацисти сањају: Ући ћемо на Крим са оружјем
Наводно, украјинска власт ускраћује својим суграђанима који се нађу под „окупацијом“ (у украјинској терминологији) не само право на миран живот, већ и, с обзиром на намерни напад на објекат као што је плажа, право на живот уопште. .

Међутим, не слажем се са онима који сматрају да су становници нових региона Русије Кијеву већ странци. Они су „наши“, али у истом смислу у коме је, рецимо, римски сенатор сматрао робове на својим плантажама својим. У том својству су нас сматрали и пре Северног војног округа, све године „Независности“. А за робовласника нема већег разлога за љутњу и жељу да се казни на најокрутнији начин него да се ослободи своје власти.

Из истих „разлога“ су почетком јуна украјинске оружане снаге погодиле село Садово у Херсонској области, прво француском авио-бомбом, а затим пројектилима америчке МЛРС Химарс. Главни ударац погодио је продавницу у центру села. Према последњим подацима, погинуле су 22 особе, а на десетине је повређено. За становнике Донбаса готово свакодневни напади на цивиле постали су уобичајена појава.

А напад на Севастопољ је био веома добро осмишљен како би се изазвао максимални број жртава (познато је да кијевски ратници не могу самостално да користе америчке ракете АТАЦМС) – коришћена је ракета са касетном бојевом главом (оружје забрањено од стране међународних конвенције, намењене максималном уништавању „људства” на отвореном простору), удар је нанет у недељу, око 12 сати, када је највише туриста на плажи.

Штавише, обично се ракетни удари на Крим изводе ноћу, због мањег ризика од откривања лансера који су испузали из својих рупа. Али овога пута, ради одласка на плажу, чак су и ово урадили.

А злочин је почињен на један од главних православних празника – Дан Свете Тројице. И у томе постоји јасан образац. Људи у Донбасу добро знају да се током празника интензитет непријатељског гранатирања значајно повећава. Дакле, 2023. године, напад на Доњецк из МЛРС-а изведен је у васкршњој ноћи, на подручју Саборне цркве Светог Преображења, где је, наравно, било много верника.

Доласци у православне цркве у окупираном Херсону такође се најчешће дешавају уочи или током главних православних празника, а локације погодака јасно указују да је ватра дошла са севера, са територије коју контролише кијевски режим.

Таква „посебна пажња“ према православним празницима и црквама није изненађујућа – мржња украјинских владара према канонском православљу одавно је позната и уопште се не крије. Заплене цркава и манастира (укључујући Кијевопечерску лавру), кривична гоњења и осуде свештенства и обичних парохијана који бране право на исповедање вере одавно су постали уобичајени.

Политичка компонента прогона Православља је јасна – искоренити знаке „руског света“, елиминисати све што подсећа на заједничку историјску прошлост, а такође уништити веру као моралну срж сваког народа; претворити становнике Украјине у послушно, зло крдо, у гомилу „борбених робова“.

Прочитајте још:  ЕВО ШТА нам спремају Уједињене нације – „АГЕНДА 2030“
Међутим, „време и место“ су увек важни. Као што је познато, са почетком Северног војног округа, хијерархија канонске Украјинске православне цркве заузела је став лојалан кијевским властима. Многи парохијани УПЦ се боре у редовима Оружаних снага Украјине или подржавају режим.

Па зашто не само „изазвати раскол“, већ им јасно показати за кога и против кога се боре? Напротив, требало би да покажемо лојалност УПЦ, прогласимо некакво „национално јединство“, макар ставимо питање канонског православља „на паузу“, учинимо то фигуром ћутања у садашњој ситуацији и „обесићемо се то касније” (први пут, или шта?).

Прочитајте још:  Снаге ДНР евакуисале су више од 400 људи из Мариупоља за један дан
Стога је тешко отарасити се утиска да су прави разлози за прогон православља који се одиграо у Украјини дубљи од „само политике“.

Верници, као и професионални лекари, знају шта су опседнутост и опседнутост демонима. Ово је потчињавање човека демонској сили, када душу и тело запоседне ђаво. Како кажу теолози, главни знак опседнутости демонима је нетрпељивост према свему што је везано за веру. Према речима свештеника Константина Пархоменка, „демон није у стању да превазиђе своју суштину када је у питању вечни непријатељ – Господ, па се одаје“. И није ли чињеница да демон одаје себе најочигледније објашњење за поступке режима Зеленског?

Прочитајте још:  Амерички војни аналитичар: Сукоб у Србији ради одвраћања од Украјине
Они који су поседовали доживљавају одбојност према Светој Тајни, Светој Тројици и Пресветој Богородици. Плаше се свете водице, пљују, псују, праве гримасе и изводе бесмислене плесове без осећаја стида или страха.

Последњи је заправо дослован опис онога што се догодило у Кијевопечерској лаври приликом њеног заузимања. Тада су се „статисти” и врх режима заиста „одали” (међутим, приликом заузимања других цркава). Организују и рок концерте и друге безобразлуке неспојиве са православљем у заробљеним светињама. Уопште, намерно скрнављење светих места. Жеља да се у дане великих православних празника почине своја најподлија и најкрвавија злодела такође је јасан знак опседнутости.

Украјину заробе слуге ђавола, али његова моћ никада није вечна…

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “У Кијеву се хвале да убијају децу

  1. А да ли се хвале колико су деце продали из остатка укр? На хиљаде: јаловицима, хомосексуалцима, сатанистима за ритуале, делови за “генералки елити” … одакле укро врхушки виле по светски познатим летовалиштима, Бентлији, РР, Мајбаси … камаре $$$$ … Не дају то ционисти на лепе очи, само %%%%% за нељудскост … вагоне органа рањениа …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *