ЗЛОУПОТРЕБА ЕКОЛОГИЈЕ У ПОЛИТИЧКЕ СВРХЕ: Прозападна опозиција представу почиње на Видовдан – злоупотребиће симболику 28. јуна

0
рио

Продата имања компанији Рио Тинто

Прозападна опозиција представу почиње на Видовдан – злоупотребиће симболику 28. јуна

Део опозиционих лидера у Србији, чије деловање финансира политички Запад, током актуелног периода интензивно ради на припреми још једног у низу аутодеструктивних потеза, при чему су одлучили да овог пута као прикриће за своје стварне намере злоупотребе наводну борбу за заштиту животне средине.

Упркос досадашњим неуспесима, лидери “прозападне” опозиције не мењају свој модалитет рада, већ као нову тему којом ће покушати да подиђу народу и преваре га, проналазе “борбу” за заштиту животне средине. Овога пута представа отпочиње организовањем, како наводе, “великог протестног скупа” у Лозници, и то баш на Видовдан, чиме настоје да злоупотребом наведене симболике, 28. јуна, као и потенцирањем “националистичке иконографије” анимирају и традиционално оријентисани део народа.

У складу са тим, лидери “прозападне” опозиције ће искористити окупљене, свесни тога да су изгубили сваки кредибилитет, те својим јавним наступом могу да изазову само револт народа, док се као организатори скупа промовишу релативно нове и некомпромитоване особе из “еколошких” удружења, која ће без изазивања презира и подсмеха моћи демагошки да пласирају тезе о “националним интересима”.

– Конкретан повод за организовање овог протеста је супротстављање поновном отпочињању реализације пројекта “Јадар” компаније “Рио Тинто” за експлоатацију литијума на подручју Србије – наводе организатори.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим, све ово, по свему судећи, нема упориште у реалности, јер су процеси од којих тзв. прозападни опозиционари овога пута “штите народ” крајње формални и транспарентни, те уколико се уопште буде одлучивало о наведеном питању, то ће бити учињено у складу са прописаним процедурама, у надлежним институцијама и уз пуно учешће јавности, али никако на протестним скуповима на којима лидери “прозападне опозиције” покушавају да увере народ да ће га заштитити од “опасности” која у реалности и не постоји.

Прочитајте још:  Обојена река, загађен ваздух, болести у Поповцу, а надлежни – ћуте

С обзиром на то да услед одсуства скрупула и принципијелности, праћених искључивом борбом за остваривање личних материјалних интереса, нису у стању да својом политичком визијом и конструктивним идејама придобију поверење и подршку народа, лидери “прозападне” опозиције већ дуже време настоје да то постигну злоупотребом одређених појава које привлаче пажњу јавности, при чему се лажно и неосновано представљају као “спасиоци”, иако не нуде никаква решења, већ само настоје да додатно стимулишу незадовољство народа, у нади да ће на тај начин изазвати преврат и доћи на власт.

“Путујућа трупа”

Грађани су временом, како се репертоар мењао, а сценографија и глумци остајали исти, почели да увиђају да је у питању фарса, па су престали да се одазивају позивима ове “путујуће трупе”, пружајући поверење реалном политичком програму, стварним резултатима и видљивом прогресу, о чему сведоче и изборни резултати.

Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *