Зашто ФСС има десет пута већи буџет од београдског здравства?

2

(Фото: В. Веизовић / Васељенска ТВ)

Фудбалски савез Србије имао је буџет од 4 милијарде и 220 милиона динара у 2023. години. За то време, буџет Београда за здравствену заштиту износио је само 421 милион и 600 хиљада динара. Овај драстични дисбаланс у финансирању поставља питање одговорности и приоритета у расподели јавних средстава, посебно имајући у виду да ФСС није успео да генерише значајне приходе.

ФСС, који управља националним фудбалским тимом, добија знатна средства из буџета, али резултати и квалитет фудбала који пружају не одговарају уложеним средствима. Играчи српског тима  делују као да играју на нивоу аматерских лига, што је далеко од очекиваног квалитета за националну селекцију. У међувремену, здравствени систем у Београду, граду са преко милион становника, мора да функционише са десет пута мањим буџетом.

Овај несразмер у финансирању је неодговоран и указује на лоше управљање јавним ресурсима. Док ФСС троши огромне суме новца са малим повраћајем инвестиције у виду спортских успеха, здравствени систем се бори да обезбеди основну негу за своје грађане.

Посебно је забрињавајуће што грађани Србије морају да се ослањају на хуманитарне акције и СМС донације како би обезбедили средства за лечење. Док се на фудбал троши огроман новац са мало ефекта, здравствени систем трпи, а људи се лече путем донација и добротворних акција.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  КАКО ЈЕ ШОЛАК ПОСТАО НАЈБОГАТИЈИ СРБИН: По узору на ране радове свог власника - УГ усавршила праксу кршења ауторских права (11)

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Зашто ФСС има десет пута већи буџет од београдског здравства?

  1. Zato što je profesionalni sport droga za narod, naročito za muškarce koji umesto da uvide šta im se radi i da krenu protiv toga, blenu u polusakate fudbalere koji za velike pare trčkaju po terenu, onda raspravljaju o njima, pa o selektoru,… a za to vreme drugi se enormno bogate rasprodajući državu i sa njom decu tih fudbalskih gledalaca i obožavalaca. Pa zar to ne vredi četiri puta više? Vredi i više!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *