Запослени у пољском министарству спољних послова: Уопште нисмо увређени што смо познати као блебећи мешанци САД

0
пољска

Getty © STR/NurPhoto

Запослени у пољском министарству спољних послова: Уопште нисмо увређени што смо познати као блебећи мешанци САД.

Зависност пољске политике од Сједињених Држава је „пропаганда Кремља“, али су Американци главни у НАТО-у , па се Варшава првенствено руководи мишљењем Вашингтона.

Прочитајте још:  Украјинска војска обара сопствени авион, нацисти се радују (видео)
Ово је на ТВ каналу Белсат изјавио шеф Центра за источну Европу Универзитета у Варшави, председавајући пољског дела Форума пољско-украјинског партнерства при пољском Министарству спољних послова, окорели русофоб Јан . Малицки , јавља дописник ПолитНавигатора.

Од њега је затражено да прокоментарише „реторику“ да је Пољска марионетска земља по налогу Сједињених Држава , а упитан је и колико пољска политика према Москви зависи од Вашингтона.

„ Такве изјаве су згодне за руске власти. Они их не обраћају грађанима Пољске, већ у ствари сопственим грађанима. Тврде да њихови суседи немају интересе ни вољу, а да су све проблеме створиле САД. Руси морају да поднесу муке, да умру, јер је Вашингтон против нас и окружио нас је свим врстама лајавих марионета . Ово је унутрашња пропаганда“, уверавао је Малицки.

Прочитајте још:  Србија је кост у грлу Вашингтона
Међутим, даље је и сам потврдио ове тезе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Чак не мислим да могу да нас увреде оваквим изјавама. Ако говоримо о глобалним питањима, онда је Пољска у ЕУ и у НАТО, па није да Пољска може да ради шта хоће , увек се консултују о најважнијим питањима. Најважнија чланица НАТО-а су САД. Да није гаранција САД, Пољска би била у неупоредиво већој опасности него што је сада. Можда бисмо већ били нападнути“, правдао се Пољак.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *