Да ли су егзибиције са самострелом Жељка Митровића биле инспирација за одабир оружја терористи из Младеновца?

0
жељка

Жељко Митровић

Недавно је Жељко Митровић, власник ТВ Пинк, изазвао бурне реакције јавности када је на свом профилу на друштвеној мрежи X објавио видео на којем се види како испаљује минобацачке мине из самострела. Овај чин је одмах изазвао осуде јавности и стручњака, који су га назвали опасним и неодговорним​​.

Неколико недеља након овог инцидента, у Београду се догодио терористички напад у којем је нападач користио самострел за напад на жандармерију. Иако нема директних доказа да је Митровићев видео инспирисао овај напад, не може се искључити могућност да је његов опасни перформанс послужио као асоцијација за одабир оружја, будући да за самострел те врсте није потребна никаква посебна дозвола​.

На снимку који је Митровић објавио, види се како користи самострел за испаљивање минобацачких мина. Водећи војни аналитичар, Александар Радић, окарактерисао је овај чин као крајње неодговоран и потенцијално веома опасан, позивајући на хитну реакцију надлежних органа. Радић је истакао да је овакво понашање недопустиво и да представља велику претњу по јавну безбедност​​.

Бројни Твитераши одмах су повезали Митровића и коментарисали да ли је могуће да је Митровић својим поступцима инспирисао терористу да искористи самострел за напад на жандарме у Београду. Иако је тешко установити директну везу, овај инцидент указује на потребу за већом одговорношћу јавних личности. Жељко Митровић, као власник једне од најгледанијих телевизија у региону, има значајан утицај на јавно мњење, и његови поступци могу имати озбиљне последице.

Јавне личности морају бити свесне свог утицаја и одговорности које имају према друштву. Неодговорно коришћење оружја и експлозива, као што је Митровић демонстрирао, не само да угрожава њихову безбедност, већ и безбедност шире заједнице. Овај случај служи као важна опомена свима о потреби за промишљеношћу и одговорношћу у јавном деловању.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Терористички напад у Доњецку украјинске специјалне службе су унапред испланирале

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *