Прозападни медији једва чекају антисрпске манифестације па у складу са тим и шире лажне вести без провере

0

Јуче је јавност уздрмала вест о наводној “Недељи косовског позоришта” у Београду, коју је пласирао драматург са тзв. Косова, Јетон Незирај. Ова лажна информација брзо је постала сензација, нарочито у медијима наклоњеним прозападним идејама и критички настројеним према актуелном српском режиму.

Незирај је у својој објави тврдио да је потписан меморандум са директором Народног позоришта у Београду, Светиславом Гонцићем, о одржавању манифестације у новембру. Међутим, ова информација није имала никакву основу у стварности. Није било договора, нити је планирана таква манифестација.

Прозападни медији као што су Н1 и Нова С, познати по свом критичком односу према српској власти и презиру према свему српском, једва су дочекали ову вест. У својој жељи да брзо објаве сензационалну информацију, нису се потрудили да је провере. Овај аматеризам и жеља за изазивањем контроверзи довели су до брзог ширења дезинформације.

Намера медија који су пренели ову лажну вест била је јасна: изазвати раздор међу грађанима и навести их на помисао да се антисрпске манифестације организују о трошку српских пореских обвезника. Овакав приступ открива дубоку пристрасност и недостатак професионализма у раду ових медија. Они су се надали да ће оваква вест изазвати гнев народа и повећати притисак на актуелну власт.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *