Вучић о извиђачким активностима на југу Србије: Сагледавају оперативне способности Војске

0
VUčić

Александар ВУчић

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је циљ појачаних извиђачких активности у правцу Србије био да се сагледају оперативне способности Војске Србије у ширем смислу.

Вучић је, после војне вежбе на Пасуљанским ливадама на питање новинара, шта стоји иза извиђачких активности у околини Србије и да ли има сазнања да ли су “бајрактари” који су дизани из Приштине или из Тиране рекао да су били приштински барјактари из Ђаковице и да су подигнути 5. и 20. јуна.

“Ми смо их гледали као на длану и да је неко друго време, не би се дуго задржали у ваздуху. Пошто је то простор под контролом Кфора, ми то поштујемо. Тако да, они раде свој посао, ми радимо свој посао. То за нас не би био велики безбедносни проблем”, рекао је Вучић.

Вучић је, одговарајући на то што поједини војни аналитичари кажу да је циљ био српска противваздушна одбрана, каже да је циљева било више и да о томе не би говорио.

“Ми смо их јуче анализирали. Свакако, сагледавање оперативних способности наше војске у ширем смислу. У ужем бих могао и детаљније да говорим”, додао је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је навео да су обновљени ресурси техничког наоружавања “зоља”, “оса” и “стрела”, као и да ће држава наставити да јача војску и мотивише младе да се баве овим позивом.

“Ми ћемо даље да радимо на томе, да снажимо војску”, поручио је Вучић.

Он је истакао да држава има десетине хиљада “зоља”.

На коментар генерала у пензији Здравка Поноша да безбедност грађана Србије није угрожена због појачаних извиђачких активности, Вучић наводи да у време када је он био генерал војска није била опремљена колико је данас.

Прочитајте још:  Овде тајне службе немају приступ: Ово је најсигурнија апликација за дописивање

“Имамо хиљаде ‘оса’ и ‘стрела’ и свега другог чије смо ресурсе обнављали”, рекао је председник.

Када је реч о беспилотним летелицама, Вучић наводи да их тренутно има око 30, али да ће их бити још.

Он је рекао да не постоји довољно интересовања за војску, јер је војнички посао тежак и озбиљан, а посебно је слаба попуњеност у Београду и Војводини.

“С тим проблемом се суочавају и Енглези, Немци, Американци, Руси, као и Украјинци. Посебно у овим немирним и тешким временима које долазе са различитих крајева света, људи се теже одлучују”, казао је Вучић.

Истакао је да је на држави да мотивише младе да се баве војничким позивом, не само финансијски већ и решавањем свих других проблема.

“Верујем да ћемо успети у томе”, поручио је Вучић.

Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *