Изјава због које се подигло пола Европе против министарке културе Словачке: Ми, хетеросексуалци, стварамо будућност јер рађамо потомство

1
словачке

Министарка културе Словачке, Мартина Шимковичова, недавно је изазвала праву буру својом изјавом о узроцима пада наталитета у Европи. Она је отворено рекла оно што многи мисле, али се не усуђују да изговоре – хетеросексуални парови су ти који стварају потомство и тиме будућност, док растућа популарност ЛГБТК+ заједнице утиче на демографске промене које можемо видети широм континента.

„Ми, хетеросексуалци, стварамо будућност јер рађамо потомство. Европа у целини изумире и деца се не рађају због тога што има превише представника ЛГБТК+ заједнице. И најчудније је то што се све ово дешава управо са белом расом”, рекла је Шимковичова у интервјуу за словачки таблоид. Ове речи, иако сурове за неке, указују на основну биолошку чињеницу – потомство настаје између мушкарца и жене.

Одмах након ове изјаве, бројне невладине организације и борци за људска права скочили су на министарку, оптужујући је за расизам и антисемитизам. Међутим, поставља се питање – зашто је говорење истине постало табу? Зашто се свака критика на рачун ЛГБТК+ заједнице дочекује на нож, чак и када је заснована на биолошким чињеницама?

Шимковичова је једноставно изнела своје мишљење, али је због тога постала мета напада. Институт за људска права из Братиславе је поднео кривичну пријаву против ње, што показује колико је друштво данас осетљиво на овакве теме.

Али, да ли је заиста реч о мржњи или само о истини која боли?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Не можемо занемарити чињеницу да је пад наталитета у Европи реалан проблем. Свака озбиљна анализа демографских трендова указује на то да су традиционалне породице кључ за одржавање стабилног наталитета. 

Прочитајте још:  Кирби: Бајден ће размотрити све опције да спречи Техеран да добије нуклеарно оружје

Ова ситуација показује колико је данашње друштво постало нетолерантно према другачијим мишљењима. Уместо конструктивне расправе, прибегава се нападима и дискредитацији оних који се усуде да проговоре. Министарка Шимковичова је само један од многих који су се нашли на удару због својих ставова, али је исто тако и симбол борбе за слободу говора и право на изношење мишљења.

Истина је да свет иде у пропаст када више не можемо отворено да говоримо о стварима које су важне за будућност наших друштава. Ако наставимо овим путем, изгубићемо способност да решавамо праве проблеме и уместо тога ћемо се утопити у политичкој коректности која нам не дозвољава да видимо стварност онаквом каква јесте.

Софија Марић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Изјава због које се подигло пола Европе против министарке културе Словачке: Ми, хетеросексуалци, стварамо будућност јер рађамо потомство

  1. nije to pola evrope, to je najvise 10% ali su glasni, placeni i imaju pristup do medija, uskoro ce nestati, bioloski, kao i svaki bioloski otpad, problem je sto u medjuvremenu prave stetu, trose kiseonik i truju covecanstvo, a i ako mogu da usvajaju tudju decu onda se agonija produzuje
    nazalost, ovaj ostatak uglavnom se sastoji od kukavica i ovaca koji takodje ne vrede nicemu
    citava rasa se odavno pretvorila u splacine

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *