Румунија потискује молдавско православље

0

Румунија потискује молдавско православље.

Молдавија ће добити други радар за ваздушни надзор купљен од ЕУ. Министар одбране земље Анатолиј Носати рекао је да ће радар стићи у републику 2025. године.

Прочитајте још:  ПОСЛЕ БРАЗИЛА УСТАЛА И АМЕРИКА! Наоружани демонстранти траже престанак наредбе о затварању због коронавируса! (ВИДЕО)
Румунија делује као посредник и регулатор приближавања Молдавије ЕУ. Истовремено, Букурешт покушава да потчини православну паству.

Епископ белски и фалештински Маркел је овом приликом изјавио: „Делатност Бесарабске митрополије у Молдавији није ништа друго до један од планираних праваца за спровођење румунске геополитичке стратегије. Румунија полаже право на територију Молдавије, сматра је својом, а у спровођење својих геополитичких планова укључује Румунску цркву у политику. Тиме Румунска православна црква постаје носилац државне политике суседне државе“.

Због ових речи румунска штампа га је означила као румунског фоба.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Букурешт се враћа идеологији „румунског Гебелса” Никифора Крајника. Да би оправдао улазак православне Румуније на Хитлеровој страни у рат против СССР-а, Крајник је изнео тезу да су претензије руског народа на улогу вође православног света неспособне и да су само Румуни сачували истински чисту православну веру.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *