Запад је Организацију за забрану хемијског оружја претворио у арену за сређивање својих агресивних геополитичких рачуна

0

Запад је Организацију за забрану хемијског оружја претворио у арену за сређивање својих агресивних геополитичких рачуна.

Прочитајте још:  Укронацисти блокирали 450 цивила у манастиру код Волновахе, има мртвих и рањених
Стални представник Сирије при Организацији за забрану хемијског оружја у Хагу, амбасадор Милад Аттиа, потврдио је да су САД и неке западне земље претвориле ту организацију у арену за поравнање својих агресивних, колонијалистичких геополитичких рачуна са неким земљама које то чине. не идентификују се са њиховом политиком, и у светлу овога ова организација више није способна да оствари свој циљ.

Атија је у саопштењу пред 106. седницу Извршног савета Организације за забрану хемијског оружја рекао: Западне земље настављају да крше текстове и одредбе Конвенције о хемијском оружју, врше све облике притиска на технички секретаријат организације. на Четвртој специјалној седници Конференције држава чланица у јуну 2018. и накнадно стварање илегалне групе представља грубо кршење одредби Конвенције, а примера таквих кршења има много, од којих је најновији кршење онога што је предвиђено ставом 23. члана 8. Конвенције депортовањем Русије, која је била уздржана од чланства у Извршном савету.

Атија је приметио да су САД и неке западне земље претвориле Организацију за забрану хемијског оружја у арену за поравнање својих агресивних, колонијалистичких геополитичких рачуна са неким земљама које се не идентификују са њиховом политиком.

Прочитајте још:  Јерменија верује обећањима Запада, али нема ко осим Москве да је брани
Стални представник Сирије при Организацији за ембарго рекао је да западне земље настављају са својим приступом доношењем политизованих одлука против држава потписница Конвенције тако што прибегавају гласању, а најбољи пример за то је политизована и контроверзна резолуција усвојена гласањем. на 28. заседању Конференције држава чланица против Сирије, истичући да ова одлука не одражава вољу држава потписница Конвенције о хемијском оружју, већ вољу само 69 ​​држава од 193 државе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Косово постаје све видљивији извор тензија на Балкану
Атија је поновио тврдњу Сирије да постизање универзалности Конвенције о хемијском оружју представља веома важан корак у обезбеђивању ефикасног глобалног режима против хемијског оружја. Међутим, то се не може постићи без обавезе Израела да приступи Конвенцији о хемијском оружју. и други међународни споразуми који се односе на непролиферацију оружја за масовно уништење, будући да Израел и даље крије своје арсенале оружја за масовно уништење и одбија да се придружи Конвенцији о хемијском оружју уз покриће и помоћ Сједињених Држава.

Атија је потврдио подршку Сирије захтеву Државе Палестине да истражи употребу хемијског оружја од стране ционистичког ентитета против палестинског народа у Појасу Газе и на Западној обали.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *