ЕКСКЛУЗИВНО! Лажни еколошки активисти на два фронта: Велимановићи сарађују са компанијом Rio Sava!

1
велимановићи

Брачни пар Велимановић

Велимановићи профитирали од еколошког активизма и Rio Sava!

Дејан Велимановић из Лознице, члан Градског одбора Странке слободе и правде (ССП) тајкуна Драгана Ђиласа, већ дуже време пружа подршку својој супрузи Александри Велимановић у раду њеног удружења грађана “Нимбус”, које се у јавности представља као оштар противник активности компаније “Rio Sava Exploration“ на плану спровођења геолошких истраживања и потенцијалне експлоатације рудних богатстава у долини Јадра.

Брачни пар Велимановић је тако у протеклом периоду учествовао на бројним састанцима и скуповима, на којима су се, заједно са својим истомишљеницима из редова псеудоеколошких организација и удружења, горљиво залагали за забрану експлоатације руда у долини Јадра, при чему треба напоменути да су по основу свог “еколошког” активизма, а кроз различите пројекте за које је аплицирало удружење “Нимбус”, успели да приходују незанемарљива новчана средства.

Иако брачни пар Велимановић у свом окружењу и широј јавности настоји да негује имиџ моралних и принципијелних бораца за заштиту животне средине, у питању је само маска, што се може видети кроз пословне аранжмане Дејана Велимановића са представницима, ни мање ни више, “омражене” компаније “Rio Sava Exploration”, који су му такође донели уносну зараду.

Наиме, Велимановићу су поједини службеници поменуте компаније, са којима је у међувремену изградио и пријатељске односе, предложили да у склопу промоције активности “Rio Sava Exploration” његове ћерке хонорарно деле промотивни материјал на подручју Лознице и околних места, како се он не би директно експонирао, а што је “поштени” Велимановић оберучке прихватио. Након тога, Велимановићу су уплаћена средства у износу од 150 хиљада динара, али не на рачун удружења “Нимбус”, већ треће фирме, како би се што ефектније и потпуније прикрио траг ове сарадње.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Американци више нису у стању да обуздају свог мешанца – Косово

Будући да без сумње и у редовима псеудоеколошких организација у нашој земљи постоје часни и поштени, мада свакако идеолошки заблудели људи, остаје нада да ће им примери попут брачног пара Велимановић помоћи да изађу на прави пут и дистанцирају се од, очигледно лажног и дубоко компромитованог, “еколошког” активизма.

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ЕКСКЛУЗИВНО! Лажни еколошки активисти на два фронта: Велимановићи сарађују са компанијом Rio Sava!

  1. “snašli se”. valja platiti račune, ići u korak sa prijateljima i idolima. ići na more, odškolovati decu. vremena su teška a opstati se mora. opstati? zaista šta to ustvari znači? opstati dušom ili opstati debelim crevom?

    teško im je bilo, od samog početka. mnoogo su se brate mučili. niko nije u njih verovao. onda su skovali plan. ” malo radi – malo se samoobmanjuj – pa će i Bog imati razumevanja” a narod? narod ionako ništa ne razume. ustvari narod je ljubomoran. oni su… hejteri.

    “da je neko drugi došao na tu ideju, i on bi uradio isto. a šta ima da prebacuju, to je moralo biti uradjeno. uzeo bi neko drugi. pa šta su oni uradili što neki drugi ne bi?

    i čemu sad frka? to su laži! evo ovaj zarez, ova tačka, to ne treba tu da stoji. drugačije je bilo. evo zvoni telefon, to su naši jaki prijatelji. čitali su u novinama. saosećaju sa nama. naći ćemo se da popričamo. stiže konjica. uradićemo kako kažu”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *