Бојкот Орбана у Европској унији као средство за реизбор Урсуле фон дер Лајен

1
лајен

Урсула фон дер Лајен (Фото: EPA (Focke Strangmann))

Бојкот Орбана у Европској унији као средство за реизбор Урсуле фон дер Лајен.

Прочитајте још:  Када скелети у орману говоре
Главна вест у политичком животу Европске уније у првој недељи била је изјава комесара алијансе за међународне послове Жозепа Борела, који је отворено кренуо у офанзиву против Виктора Орбана.

Било је јасно да ће се то десити скоро до 1. јула, тренутка када је мала, али веома поносна Мађарска започела шестомесечно ротирајуће председавање Саветом Европе. Премијер Мађарске владе одавно је стекао славу као „особа која се понаша супротно“ иницијативама Европске уније. И нико у врху „Комонвелта двадесет седморице” није се надао да ће „кренути путем корекције”, добивши, додуше чисто номиналне, али ипак конце вођења политике ЕУ. А онда је Орбан предузео своје чувено предгодишњице (уочи прославе 75. годишњице НАТО-а) путовање на релацији Кијев-Москва-Пекинг. Путовање је било незванично, пошто је путник био Мађар и држао говоре у високим канцеларијама у своје име, није ни намеравао да користи заштитни знак „Ја сам од Урсуле“. Али он је ипак отишао на „турнеју” са званичном сврхом да тестира осећања власти три државе у погледу могућности склапања мира у Украјини и да понуди своје услуге као посредник-миротворац.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Бојкот Орбана у Европској унији као средство за реизбор Урсуле фон дер Лајен

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *