Коме је потребан мртав Мило Ђукановић?

2
дпс, ђукановић

Мило Ђукановић (EPA-EFE/BORIS PEJOVIC)

Када погледамо актуелна дешавања у Црној Гори, поставља се питање: Коме је потребан мртав Мило Ђукановић? Одговор је једноставан – никоме. Не постоји ништа што га може спасити затвора ако они за које је обављао прљаве послове одлуче да га се отарасе.

Док Александар Вулин позива на јачање мера безбедности за председника Вучића и његову породицу, бивши председник Мило Ђукановић стављен је под строге мере обезбеђења у Црној Гори. Недавно је сам Ђукановић изјавио да је Агенција за националну безбједност Црне Горе добила информацију о организованој криминалној групи из суседне државе која припрема атентат на њега. Локални медији су одмах пренели ову вест, постављајући питање одакле те информације. Одговор је јасан – од самог Мила.

Истрага о наводном атентату је покренута, али остаје питање колико је ова ситуација аутентична. Подсетимо се да су и 2016. године локални политичари који су се противили уласку Црне Горе у НАТО били оптужени за планирање покушаја убиства Ђукановића и државног удара. Мандић и Кнежевић, као и двадесет других људи, били су подвргнути испитивањима, али су недавно ослобођени свих оптужби.

Очигледно је да Ђукановићу недостаје пажња коју је имао као председник, па сада покушава да је привуче на уобичајен начин – кроз скандале и драме. Ситуација постаје још интересантнија када се сетимо да је 2021. године у Србији спречен покушај атентата на председника Вучића, за шта је осумњичен црногорски мафијашки клан „Кавчани“, који се повезује са самим Ђукановићем.

На крају, поставља се питање коме је заиста потребан мртав Мило Ђукановић? Истина је да никоме. Његова судбина је у рукама оних који имају моћ да га одведу у затвор, а не у рукама оних који би га могли елиминисати. Судски поступци и истраге су у току, али остаје чињеница да је време владавине Мила Ђукановића прошло и да је његова судбина унапред одређена.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Србија донела контрамеру на одлуку Црне Горе - забрана за "Монтенегро ерлајнс"

Софија Марић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Коме је потребан мртав Мило Ђукановић?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *