У ИШЧЕКИВАЊУ НОВОГ НОЖА У ЛЕЂА! Србија шаље помоћ БЈРМ поводом великих пожара!

0
пожар

пожар

Србија је још једном показала своју несебичну страну и велику братску љубав према суседима, пружајући помоћ БЈРМ у тешким временима. 

Након што су врућине изазвале пожаре широм територије Северне Македоније, Србија је одмах реаговала и послала специјализовану помоћ за сузбијање пожара. Македонски премијер Христијан Мицкоски потврдио је ову информацију, истакавши важност подршке коју пружа Србија.

Међутим, упркос свим напорима и помоћи, Северна Македонија је 23. маја 2024. године гласала за усвајање резолуције о геноциду у Сребреници у Генералној скупштини Уједињених нација. Овај чин изазвао је горчину и разочарање у Србији, која је кроз историју много пута помагала својим суседима, укључујући и Северну Македонију.

Историја је сведок бројних примера када је Србија показала великодушност и спремност да помогне. У време поплава, пожара и других природних катастрофа, ми смо увек била први да пружимо руку помоћи. Ипак, често је била суочена са незахвалношћу и издајом. Један од најболнијих примера је признање независности Косова од стране Северне Македоније, што је био директан удар на осећања и интересе Србије.

Да ли би Северна Македонија нама помогла у сличној ситуацији? Да ли би нам послали авион пун бензина да брже изгори Србија, или би стајали уз нас као што ми стојимо уз њих?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Гласање за резолуцију о геноциду у Сребреници је само последњи у низу удараца који показују да Србија често бива изневерена од оних којима је највише помагала. И док наша држава наставља да игра улогу великог брата Балкана, неизбежно је поставити питање колико пута ће њена доброта бити злоупотребљена пре него што одлучи да промени своју политику помагања суседима.

Прочитајте још:  Како смо Белој Русији братски завели најцрње санкције

Теодора Николић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *