Суљагић напада делегацију ЕУ, али и српске жртве; Бошњачка политика мржње и призивања рата

0
суљагић

Емир Суљагић

Емир Суљагић јуче је само једном изјавом оголио суштину бошњачке политике према Србима и Републици Српској, јасно поручујући да у њиховој визији Босне и Херцеговине нема места за Србе, чак ни за оне који су давно умрли. Суљагићеве претње није само изјаве једног надобудног и радикалног екстремисте; то је отворени позив на мржњу и рат.

Његове претње делегацији Европске уније која је имала храбрости да се одупре устаљеном наративу и која је положила вјенце на гробљу у Братунцу и тиме одали почаст убијеним српским цивилима, представљају очајнички покушај да се задржи тај наратив у којем искључиво муслимани имају монопол на жртве. Суљагић тиме демонстрира да је спреман да застрашује и пријети, само да би угушио сваки покушај признавања српских жртава и муслиманских злочина.

Суљагићева патологија је очигледна. Он једноставно не може да поднесе помисао на равноправно признавање жртава и патњи свих народа у БиХ. Умјесто тога, труди се да наметне своју искривљену и болесну верзију историје, чиме продубљује мржњу и под‌јеле. Његова запаљива реторика није изолован инцидент – то је срж бошњачке политике која позива на рат и сукобе.

Суљагић и остатак сарајевске политичке елите и даље живе у прошлости, призивајући рат умјесто мира. Оваква политика не доприноси помирењу, већ показује да Срби морају бити на опрезу, јер очигледно је да се мир не налази на агенди бошњака.
Скандалозно је што бошњачка политичка елита непрестано глорификује своје жртве док потпуно игнорише или умањује српске. Суљагићеве пријетње делегацији ЕУ само су један у низу инцидената који потврђују да муслимани немају храбрости да се суоче са својим злочинима, већ шире мржњу и неповјерење. Ово је право лице бошњачке политике – политика мржње и нетрпељивости која додатно отежава или чак чини немогућим процес помирења и суживота у Босни и Херцеговини!

Прочитајте још:  Мексичка полиција „позајмљује” шпијунски софтвер нарко-картелима

Српски народ мора остати миран и показати поштовање према свима, без обзира на провокације. Док Бошњаци очајнички покушавају ухватити задњи воз којим би остварили ратне циљеве и постају све отвореније агресивни, јер је јасно да долази до промјена на геополитичком плану у свијету. Српска уздржаност и достојанство у овим временима показују праву снагу и тежњу ка истинском миру и помирењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Врбас медиа

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *