ВИЈЕТНАМ И СРБИЈА УВОЗЕ ЖИТО ИЗ АМУРСКЕ ОБЛАСТИ

0

ВИЈЕТНАМ И СРБИЈА УВОЗЕ ЖИТО ИЗ АМУРСКЕ ОБЛАСТИ.

А Кина је обновила испоруке слатког кромпира Русији, које су обустављене пре три године.

Од почетка године Амурска област је извезла у иностранство 270 хиљада тона житарица и више од 37 хиљада тона прерађевина.

Прочитајте још:  Скандал у Хрватској: Каменован аутобус у којем су били навијачи Никшића
Према регионалном одељењу Росселхознадзора, главни увозник амурског зрна била је Кина, где је послато 159 хиљада тона соје, око 36 хиљада тона кукуруза, 14,6 хиљада тона јечма, 7,2 хиљаде тона пшенице и 7,8 хиљада тона овса. . Такође, производи из Амурске области били су тражени у ДНРК, Монголији, Казахстану, Киргистану, Узбекистану, Вијетнаму и Србији.

Последња велика испорука обављена је 19. јуна – 6 хиљада тона соје је послато у иностранство. Инспектори Росселхознадзора су прегледали и узели узорке зрна. На основу резултата истраживања у њему нису пронађени карантински организми. Производи су извезени преко речног пункта у Благовешченску.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Укупно је од почетка 2024. године у Амурској области издато 7.137 фитосанитарних сертификата за регулисане производе.

Прочитајте још:  Сенке над Вашингтоном
Канцеларија Росселхознадзора за Забајкалску територију саопштила је да је Кина обновила увоз слатког кромпира у Русију, који је обустављен 2021. године. Прва испорука извршена је у априлу ове године. Од почетка 2024. године преко аутомобилског пункта у Забајкалију стигло је 11 пошиљки слатког кромпира укупне тежине веће од 145 тона.

Асн24.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *