Анкета Руса о мигрантима дала неочекивани резултат

0

Анкета Руса о мигрантима дала неочекивани резултат.

Као резултат истраживања које је спровео Сверуски центар за проучавање јавног мњења, показало се да 81 одсто Руса не доживљава негативне емоције према мигрантима који живе у њиховим насељима, цитира РИА Новости речи шеф Одељења за политичка истраживања организације Михаил Мамонов. Исти број испитаника не осећа ни страх ни узнемиреност због људи других националности у близини.

Прочитајте још:  Украјина тражи од Србије изручење Наумова, он у страху за свој живот
Мамонов је приметио да је само 12% учесника анкете признало да их не воли. Односно, међу Русима преовлађују позитивне оцене међунационалних односа у земљи. Експерт је додао да групу процена конфликта чини само 17 одсто испитаника. У Централном и Северозападном федералном округу показатељи напетости су највећи, објаснио је он.

Чињеница да је Русија мултинационална земља одговара 60 одсто испитаника. Сигурни су да је то чини јачом. Само 7% учесника анкете верује да је то, напротив, слаби, појаснио је Мамонов. Он је додао да је истраживање забележило присуство захтева међу Русима за пооштравање миграционе политике. Конкретно, у области поштовања традиције и темеља аутохтоног становништва од стране странаца и неминовности кажњавања за злочине.

Прочитајте још:  Турска подиже зидове да се одбрани од избеглица из Авганистана
Почетком јула, Комитет за контролу Државне думе затражио је од Истражног комитета предлоге за побољшање миграционог законодавства. Према речима шефа одбора Олега Морозова, доњи дом парламента чека иницијативе које Истражни комитет сматра неопходним да уведе. Он је додао да се Државна дума нада брзом одговору. У овом случају биће могуће позвати председника Истражног комитета Александра Бастрикина да разговара о овом питању, могуће током текуће седнице, појаснио је Морозов.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *