ОДЛИЧАН СКУП У ОРГАНИЗАЦИЈИ БРАНИМИРА НЕСТОРОВИЋА У ВАЉЕВУ (ВИДЕО)

3

Народни посланик Бранимир Несторовић и његова политичка организација „МИ снага народа“ јуче су у Ваљеву уприличили изузетно добар протест против рударења литијума у Србији.

Скуп је окупио велики број грађана, који су изразили своје негодовање због планова за експлоатацију литијума, сматрајући да би то заувек изменило природно окружење и оставило негативне последице по животну средину и здравље становништва.

Протест је почео у поподневним часовима, а присутни су носили заставе Србије и узвикивали пароле којима су јасно ставили до знања да никаквог рудника неће бити.

Учесници скупа су истакли да је ово једина земља који имамо и да је то наш највреднији ресурс.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Поред чланова и симпатизера организације „МИ снага народа“, скупу су присуствовали и следбеници Демократске странке, што показује широку подршку овој иницијативи. Међу присутнима су били и бројни представници еколошких удружења, као и пољопривредници из околних места, који су поделили своје страхове и искуства везана за потенцијалне опасности рударења.

Бранимир Несторовић је више пута истицао да је неопходно стати у одбрану природних ресурса и здравља грађана, као да се не сме дозволити да краткорочни економски интереси угрозе дугорочну будућност Србије.

Овај догађај у Ваљеву је још један у низу протеста који се одржавају широм Србије против рударења литијума, и показује све већу свест грађана о значају заштите животне средине и природних богатстава наше земље.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “ОДЛИЧАН СКУП У ОРГАНИЗАЦИЈИ БРАНИМИРА НЕСТОРОВИЋА У ВАЉЕВУ (ВИДЕО)

  1. ❤️МИ – Снага народа

    Саопштење покрета МИ СНАГА НАРОДА поводом јучерашњег народног скупа у Ваљеву против раскопавања Србије

    Величанствени народни протест против неоколонијалног раскопавања Србије који је у Ваљеву организован 22.7.2024. представља пример изворног, самооорганизованог народног отпора новом колонијализму ЕУ и њених домаћих колаборациониста. Ниједна политичка групација нема право да присваја за заслуге тај скуп, као што ниједан медиј нема право да их приписује било којој политичкој опцији и на тај начин свесно или несвесно дезинформише јавност.

  2. Е то треба да буде у радно време у Београду а то нико од ових такозваних опозиционих политичара неће да организује јер су у договору са врхом ове власти да се ти протести одржавају што даље од Београда а пример је привођење пољоприбредника током ноћи петка на суботу од стране БИЕ како је то објавио на јут јубу један од организатора протеста пољопривредника. И после 2 дана протест у Ваљеву уместо у Београду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *