УГ Свети Сава упозорава на опасност од навијачких група: Дрога, камате и ножеви

4
група

Већ дуже време УГ Свети Сава из Лазаревца упозорава на деловање навијачких група у општини Лазаревац. Посебно се истичу појединци из навијачке групе “Секција Лазаревац”. У последњих неколико недеља, ови појединци су учествовали у више инцидената који укључују пребијања и убоде ножем, што је резултирало веома тешким рањавањима. Последњи случај догодио се за викенд, када су човеку нанете тешке телесне повреде.

Осим насилничког понашања, ови појединци су укључени и у продају дроге, каматарење и друге криминалне активности. Све ово раде представљајући се као навијачи и припадници поменуте групе. Подсећамо на пребијање у улици Краља Петра које су, према нашим сазнањима, по наруџбини извели навијачи, а које је до данас остало нерешено.

Родитеље упозоравамо да не схватају олако одласке на утакмице и да у корену секу било какве везе са поменутим групацијама. Од полиције и тужилаштва захтевамо да идентификују све вође ових група и да спроводе константне и опсежне истраге на територији целе општине. Такође, тражимо редовно заседање савета за безбедност општине Лазаревац како би се пратио напредак у решавању овог проблема.

Ситуација је отишла предалеко – дрога, камата, оружје… Ако се овоме не стане на пут, питање је дана када ће доћи до фаталног исхода. Немамо ништа против здравог навијања, али смо против злоупотребе спорта и навијања за врбовање у криминалне активности.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У међувремену, полиција је ухапсила неколико истакнутих чланова “Секције Лазаревац”. Из Удружења истичу да се надају како је ово почетак разрачуњавања са овом групом и да се неће стати на томе.

Прочитајте још:  Храбри Лазаревчани: Славе Светог Саву и боре се против нарко дилера

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

4 утиска на “УГ Свети Сава упозорава на опасност од навијачких група: Дрога, камате и ножеви

  1. Бивше наркоманчине свети сава удружење, а за ово што повезују групе и туче то да окаче мачку о реп, поготово што лажу око ножева…

    1. Neka dodju kod mene sekcija Lazarevac da vide kako biju Nikšićani i Beranci,ne idem nikuda bez pajsera i razvijam glavu samo tako,molim Boga da ih sretnem

  2. Да ли је група напала тог човека у обележјима Секције и као представници групе или је то био изолован инцидент који никакве везе нема ни са групом ни са навијањем осим са њиховим личним размирицама у том тренутку? Блатите целу групу због два појединца и разапињете све навијаче за које никад нисте писали кад организују хуманитарне акције и скупљају паре за оне којима је то најпотребније. Ово је малициозан напад од стране удружења и ништа више.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *