Од играчке до клинике за промену пола: Како деца преко играчака постају жртве џендер индоктринације!

0
играчке

У данашње време, на Западу је постало потпуно нормално да се у продаји појављују играчке које промовишу инклузивност и разноликост, укључујући и родну разноликост.

Ова посебна играчка, коју можемо видети у многим продавницама, нуди деци могућност да се упознају са различитим родним идентитетима. Игра је дизајнирана са заменљивим главама различитих боја косе, наочарама и другим додацима, као и значкама које промовишу различите родне замене као што су “они/њих”, “он/њега” и “она/њу”.

Међутим, овакве играчке су предмет многих дилема и дебата. Многи верују да је ова врста играчке део ширег тренда индоктринације деце од раног узраста, сугеришући им да су промене пола и слични феномени нормални. Овај приступ, који се често назива родном идеологијом, у многим случајевима се представља као нешто што је природно и прихватљиво, иако су многи родитељи и стручњаци забринути због дугорочних последица оваквог учења.

Џендер идеологија је постала врло утицајна у многим западним земљама, посебно у Сједињеним Америчким Државама. Статистике показују да је проценат деце која размишљају о промени пола драматично порастао у последњих неколико година. У неким америчким државама, као што су Калифорнија и Њујорк, проценат деце која пролазе кроз процес промене пола је у порасту и многи верују да је овај тренд директно повезан са инклузивним и родно разноликим играчкама које су деци доступне од најранијих дана.

Истраживања су показала да је значајан део деце у овим државама изложен оваквим идејама кроз различите медије и образовне системе. Промовисање оваквих вредности и ставова кроз играчке и друге видове забаве може оставити трајан утицај на психолошки развој деце. У неким случајевима, деца су почела да преиспитују свој родни идентитет због оваквих игара и образовних програма, што је довело до повећаног броја оних који траже медицинску и психолошку помоћ ради промене пола.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Одбијена жалба содомита, они прете да ће шетати

Критичари тврде да је овакво усмеравање деце опасно и да може имати дугорочне последице по њихово ментално и физичко здравље. Многи верују да деца треба да имају право на безбрижно детињство, без наметања комплексних родних и сексуалних концепата које не могу у потпуности разумети. Овај став је подржан од стране неких психолога и педагога који упозоравају да је индоктринација деце у тако раном узрасту неодговорна и потенцијално штетна.

Софија Марић / Васељенска

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *