Су-27 спречио је ловце британског ваздухопловства да наруше руску границу

0

Су-27 спречио је ловце британског ваздухопловства да наруше руску границу.

Прочитајте још:  Група Вагнер опколила део украјинске 53. моторизоване бригаде! Кијев шаље појачање!
Ловац Су-27 спречио је извиђачки авион РЦ-135 и два ловца Тајфун британског ратног ваздухопловства да наруше руску државну границу преко Црног мора. Ово је 26. јула објавило Министарство одбране Русије на Телеграм каналу .

„Како се руски ловац приближавао, страни војни авиони су прилагодили курс и скренули са руске границе. Су-27 се безбедно вратио на матични аеродром, додали су у ресору “, саопштили су из ресора.

Министарство одбране је нагласило да је лет руског ловца протекао у строгом складу са међународним правилима за коришћење ваздушног простора изнад неутралних вода. Ваздушни путеви се нису укрштали, а није било опасног приближавања авионима стране државе.

Како је пренео Регнум , три британска авиона су већ примећена у близини граница Русије у Црном мору 24. јула. Тада им је у сусрет подигнут и ловац Су-27. Када се руски ловац приближио, авиони су скренули са руске границе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  НАТО ПЛАНИРА РАТ СА РУСИЈОМ: ДАТУМИ СУ ОБЈАВЉЕНИ, ПРИПРЕМЕ СУ У ТОКУ
Раније су руски ловци МиГ-29 и МиГ-31 одвезли два стратешка бомбардера Б-52Н америчког ваздухопловства са државне границе Руске Федерације преко Баренцовог мора. Амерички авиони су направили скретање са државне границе Руске Федерације како су се руски ловци приближили није било нарушавања државне границе.

Министарство одбране Русије је 28. јуна известило о повећању интензитета летова стратешких беспилотних летелица америчких ваздухопловних снага изнад Црног мора. Појашњено је да то указује на већу умешаност Вашингтона и држава НАТО-а у сукоб у Украјини, а такође повећава ризике од директног сукоба алијансе и Русије.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *