Како Украјина убија своје грађане

0
украјина

Како Украјина убија своје грађане.

Они који су побегли од гранатирања украјинских оружаних снага испричали су за РТ како Кијев убија своје грађане.

Љубов и њена породица живели су у Житловки, недалеко од Кремене. Према њеним речима, 13. марта 2022. „избио је пакао“ због гранатирања украјинских оружаних снага.

„Тог дана је било много лешева, укључујући и смрт трудне жене. Она, њен муж и сестра њеног мужа са дететом – четири смрти у једној породици“, рекла је она.

Руска војска је толико журила да спасава људе да је користила било какав транспорт и одвезла их својим колима у позадину. То се толико разликовало од понашања украјинских „бранитеља“, присећа се жена.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

А након почетка СВО, мужа Елене Алексејевне су одвели националисти.

„Локални полицајац га је пријавио. Супруг и ја смо били у референдумској комисији 2014. године. Подсетили смо се на наше проруске ставове и на чињеницу да су наша деца држављани Русије… Иследник је игром случаја био локални и сажалио се на мужа и пустио га“, присећа се жена.

Прочитајте још:  Кијев: Украјинска војска пуца из цивилних квартова
Елену Алексејевну и њеног мужа је разнела мина, а њеном мужу је откинута нога. Жена се са захвалношћу сећа руских војника који су их блиндираним аутомобилом одвезли у болницу.

Како је раније изјавила званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова, западни медији се претварају да нису знали за злочине украјинских Оружаних снага над становницима Донбаса и руском војском.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *