ЛАЖНА ЛАУРА РАДНО ВРЕМЕ ПРОВОДИ ПО КАФИЋИМА: Тужитељке Савовић и Божовић два сата испијале кафе у познатом кафићу!

0
тужитељке

Лажне Лауре испијају кафицу док случајеви чекају...

Иако је Више тужилаштво затрпано предметима, то познате тужитељке није омело да део радног времена проведу у бару

То што је Више тужилаштво затрпано предметима, ником ништа, тужитељке наклоњене опозицији и опозиционим медијима опуштено су седеле око два сата у локалу и испијале кафе, што је наш папарацо и забележио. А, кад мало боље размислимо, зашто и не би? Знају да нико не сме да их критикује, јер су заштићене учествовањем у политичким кампањама “Прогласа”, те да ће сваку критику преокренути у своју корист под паролом- ево, нападају нас, јер смо уз Проглас.

А што се прима плата и током радног времена испијају кафе по кафићима, то ником ништа.

Против Савовић су, иначе, поднете и пријаве због учествовања у кампањи опозиционе иницијетиве Проглас. Ненад Стефановић, главни јавни тужилац, поднео је пријаве против јавног тужиоца Бојане Савовић због кршења одредби Закона о јавном тужилаштву и Етичког кодекса јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бојана Савовић, јавни тужилац, је током изборне кампање за изборе одржане 17. децембра 2023. године на јавним скуповима испред иницијативе “Проглас” износила свој политички став, односно своје политичко опредељење. Овај поступак, према тумачењу Вишег јавног тужилаштва, представља дисциплински прекршај, односно кршење начела непристрасности и угрожавање поверења у јавно тужилаштво.

Начело непристрасности је од изузетне важности када је реч о раду јавних тужилаца, а оно је јасно дефинисано и Етичким кодексом јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца. Према овом Кодексу, јавни тужилац је дужан да се уздржи од јавног изношења политичких ставова и учествовања у расправама политичког карактера, осим када се ради о питањима која се тичу јавног тужилаштва, владавине права и људских права. Такође, Кодекс прописује да је јавни тужилац дужан да се уздржи од присуствовања и учествовања у политичким скуповима и кампањама.

Прочитајте још:  Порука из Москве: Бомбардовање Југославије – срамота НАТО која се не може опрати

Република

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *