Поново циркус у НВО ЦПЦ: Лав се одметнуо од Бориса и вратио код Мираша

1
нво цпц

(фото:ИН4С)

Поново циркус у НВО ЦПЦ: Лав се одметнуо од Бориса и вратио код Мираша.

Невладина организација „Црногорска православна црква“ одржала је електронску сједницу 4. јула на којем је засиједао Управни одбор те организације који они називају „Архијерејски сабор“.

Том приликом директор и остатак колектива је прихватио молбу и покајање и повратак и „клир“ Лава Лајовића, Небојше Мирановића и Бориса Поповића. Подсјетимо, Лајовић је у расколу ове организације стао на страну тзв. митрополита Бориса и постао епископ. Пак, он се титуле одрекао и вратио у Мирашево окриље.

„Прихватамо покајање и молбу за повратак у клир Црногорске православне цркве јереја Лава Лајовића, ипонођакона Небојше Мирановића и чтеца Бориса Поповића из Подгорице, у оним чиновима које су имали прије напуштања Црнегорске православне цркве, а који су претходно наведени у овом документу. Ову одлуку олакшала нам је чињеница да јереј Лав Лајовић претходно није лишен свештеничког чина“, наводи се између осталог у документу.

Прочитајте још:  Мирашев покајник одржао „проповијед“: Његове „лекције о страстима“ изазвале реакцију јавности
Из ове невладине организације саопштили су и да су поставили Лајовића за пароха подгоричког и управника Надлештва за правне послове.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Дајемо на знање да га сви таквог и прихвате“, закључују они кад је у питању одбјегли Лајовић.

Подсетимо, Лав Лајовић је новинар и бивши уредник “Побједе” који се самопрогласио “свештеником”. Он се први одвојио и од Мираша и Бориса и покренуо своју “ЦПЦ”.

Васељенска/ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Поново циркус у НВО ЦПЦ: Лав се одметнуо од Бориса и вратио код Мираша

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *