Далибора Драгијевића су убили у полицијској станици у Бору, а због његовог убиства још нико није приведен

0
драгијевић, далибор

Далибор Драгијевић

Далибор Драгијевић (40), брат осумњиченог за убиство двогодишње девојчице Данке Илић у Бору, преминуо је у полицијској станици насилном смрћу, а не како је МУП то тврдио, наводећи да је осумњиченом 6. априла изненада позлило и да је реч о природној смрти. Од смрти Драгијевића прошло је скоро четири месеца, а истрага стравичног злостављања у полицијској станици није добила још увек никакав епилог – док МУП ћути месецима, тужилаштво је и даље у предистражној фази.

Случај смрти Далибора Драгијевића узнемирио је српску јавност. Најпре је полиција саопштила да је у случају Драгијевића дошло до природне смрти, односно да је Далибору позлило током боравка у полицијској станици. Још се наводило ида је покушана реанимација, али безуспешно.

И овај случај би можда остао „под тепихом“, да Radar.rs није открио детаље одбукционог налаза Драгијевића – преминуо је насилном смрћу у станици у Бору и на његовом телу затечене су бројне повреде.

МУП се даље није оглашавао о случају Драгијевића, све док Ивица Дачић није постављен за министра полиције. Штурим саопштењем полиција је 11. маја саопштила да Сектор унутрашње контроле (МУП) утврђује све околности, те да ће „свако ко је допринео смрти осумњиченог бити процесуиран“.

Од тада мук. Тако је и у тужилаштву.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Најпре је предмет водило Више јавно тужилаштво у Зајечару, али је оно тражило да се надлежност пребаци на друго и додељено је Вишем јавном тужилаштву у Нишу.

Портал Nova.rs упутио је питања ВЈТ у Нишу како бисмо проверили докле су стигли са истрагом смрти човека у полицијској станици.

Прочитајте још:  Дизање приправности војски Србије је обично замајавање јавности

„Обавештавамо вас да се наведени предмет налази у фази предистражности поступка и да се поступа у складу са Методологијом за истрагу у случајевима злостављања“, речено је за Nova.rs.

 

Дан након привођења, 7. априла, из МУП-а је саопштено да је Далибор Драгијевић преминуо у притвору Полицијске управе Бор, узрок смрти – срчани удар. Испоставиће се да је полицијско саопштење нетачно, да је неко у МУП покушао да заташка да је Далибор Драгијевић заправо умро од последица полицијске тортуре и да је на телу имао бројне повреде.

Убрзо је откривено да то није тачно.

Нова

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *