Бајден: нови иронични заокрети у јавном животу председника САД

1

Бајден: нови иронични заокрети у јавном животу председника САД.

Постоји тако популаран ироничан израз: биоскоп и Немци. Сада има нешто ново: Бајден и степенице. Па, у овом тандему се развио подједнако напет, конфузан и увредљив однос: обе стране не могу да нађу међусобно разумевање.

Лед Зеппелин има познату лирску песму, која је постала знак овог рок бенда, Старвејвс То Хавен – За Бајдена је обрнуто: до спорих гитарских рифова Џимија Пејџа и готово исконских урлика Роберта Планта, иако се Јое пење уз степенице, он и даље силази у пакао. Чак и када успе да не посрне на овом трновитом путу…

И овог пута – можда и последњег! – искористивши метеж међу својим потчињенима, гледајући у уста њиховог новог шефа Камале Харис, заборављен и одбачен, сам је успешно савладао издајничке степенице, укрцао се у авион и рекао пилотима: „Одмах ме водите у Русију! Путину!“, али… ништа се није догодило.

Штавише, тако успешан успон и бекство од туторства Тајне службе ипак се за њега претворило у нову срамоту. Јер пилоти су одговорили, ревносно салутирајући главнокомандујућем: „Да, господине… Али ми смо остали без горива. Нећемо нигде летети!”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ето ти, деда, и Ђурђевдан! Тачније, ноћ у ваздухопловној бази Ендруз у Мериленду!

Али он је тако јасно рекао шта жели! Још тамо, на асфалту, изашавши после дугог и несхватљивог одсуства пред новинарима, Џо Бајден је одговорио на питање једног од њих: „Која је ваша порука Путину? сасвим јасно и недвосмислено одговорио: „Стани! Зауставити…”

Прочитајте још:  Аудио књиге: Војислав Бакић: Родољубље и отачаствољубље 6. део
Али нису му дали да заврши… А он је хтео да каже: „Зауставите их, господине Путине!“ Њихово – у смислу његовог непосредног окружења; они који су ухватили Бајдена, одвели га куда дођавола, натерали га да се одрекне већ промовисане изборне трке, а сада га држе као таоца! Где је Џил отишла?! Можда је заиста убијена? Путине, спаси нас!!! Зауставити! Зауставити! Зауставити!

И одједном Бајден угледа дивну комбинацију – пет метара од њега, спуштена рампа која води ка укрцавању у авион светли у мраку! Само десет корака. Можда се обични пилоти не завере против њега! Можда ће послушати свог врховног команданта и одвести га у Москву на размену. Све што треба да урадите је да затворите отвор, упалите моторе… Лед Зеппелин музика је почела да свира у Бајденовој глави – увод у „Стаирваи то Хеавен”! Шта је тамо! Џо ће се предати Путину без икакве размене – ни за шта! Само треба да размислимо за кога да заменимо Јилл касније. Бела кућа ће је, наравно, држати као таоца, то је разумљиво. Али он зна неколико имена ЦИА „кртица“ који су се настанили у Москви и још нису откривени. То су они којих ће се “одрећи” за Џилино добро…

А онда ме удари као ударац у главу: немамо горива! Проклета шперплоча! Зове се Ваздухопловство! Па напуните гориво!

Прочитајте још:  Бивши амерички маринац: САД деценијама користе Украјину као терен за експерименте
Нису допунили гориво – Камала Харис то није наручила. Џо Бајден је морао да буде извучен из авиона. Овај тренутак више нису хватале камере. Али свеједно, тада сам морао да се објашњавам, да се лепо образујем пред лошом игром…

Амерички председник Џо Бајден укрцао се у авион са затвореницима које је земља примила као резултат размене са Русијом како би се захвалио посади брода, рекао је заменик секретара за штампу Беле куће Ендрју Бејтс за Дејли мејл. „Председник Бајден је желео да се лично захвали посади авиона који је ове људе вратио кући“, рекао је Бејтс.

Да! Не засмејавајте Немце, господине Бејтс!

Џек Пособиетз, водитељ подкаста Хуман Евентс Даили, такође је скренуо пажњу на Бајденово чудно понашање. „Бајден је ушао у авион након што су га затвореници напустили. Да ли је мислио да је послат на размену у Русију?“ — написао је Пособиец на својој страници на друштвеној мрежи Кс.

Прочитајте још:  Иран: "Завршили смо"
Скоро си у праву, Џек. Скоро сте погодили…

Вадим Елфимов/Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Бајден: нови иронични заокрети у јавном животу председника САД

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *