ЛОШЕ ПРОГНОЗЕ ЗА ПРОТЕСТ У БАЈИНОЈ БАШТИ: Извлачење политичара из нафталина

0

Бајина Башта (Фото: Весна Веизовић)

Међу појединим организаторима данашњег протеста у Бајиној Башти негативно се коментарише најава да ће се међу њима наћи и пропала ДОС-овска политичарка која себе воли да назива српско-француском новинарком, Милица Чубрило-Филиповић.

Она у Бајину Башту сада долази као ватрени присталица „Зелено-левог фронта“, коме је у претходном периоду преко својих француских веза на све начине покушавала да обезбеди различите видове подршке.

Такође, свој новооткривени „еколошки активизам“ Милица Чубрило-Филиповић координира са још једним давно заборављеним ДОС-овским кадром, који по свој прилици намерава да искористи протесте како би се, у нади да се народ више не сећа његовог трагикомичног лика и дела, поново вратио на српску политичку сцену. У питању је бивши министар Божидар Ђелић, који у Француској води лагодан живог захваљујући обилним плодовима свог министарског „рада“.

Њих двоје су заиста прави показатељи шта је заправо суштина покушаја политичара да злоупотребе ове протесте – повратак на власт оних чланица некадашњег ДОС-а и небројених његових потоњих и савремених деривата који су више од једне деценије харали по Србији док је нису довели на ивицу економске пропасти и потпуног потирања идентитета и суверенитета. Током тог периода, док су држава и народ гледали у понор, Милица Чубрило-Филиповић је уживала у благодетима високих функција, будући да је директно из америчког УСАИД-а постала министар за дијаспору, а потом и амбасадор у свом родном Тунису.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *