ТАСС: Српска опозиција спремна да елиминише Вучића и покрене украјински сценарио

1

ТАСС: Српска опозиција спремна да елиминише Вучића и покрене украјински сценарио.

Представници прозападне опозиције у Србији спремни су да искористе протесте планиране за 10. август у Београду да заузму председничку палату, елиминишу шефа државе и покрену украјински сценарио. Ово се наводи у чланку издања Вечерње новости, наводи ТАСС.

„У последњој фази плана за 10. август, организатори протеста, уколико буду сматрали да се на улици окупио довољан број оних који су спремни да прибегну насиљу, позваће присутне да изненада пређу у председничку салу. палату и током немира покушали да ухвате, а затим и убију председника Вучића, само да им то пође за руком, покренули би кампању невиђених размера преко својих медија и симпатичних страних медија, чија би сврха била да покажу да је покушај убиства био. заправо резултат општег спонтаног народног незадовољства, а не организованог криминалног деловања опозиције и странаца као „аргумента” да су такозвани еколошки протести од самог почетка били истински народни устанак. иако смо до сада видели и документовали безброј примера скоро свих протеста које су организовале опозиционе странке и њихови сателити“, наводи се у чланку.

Прочитајте још:  Уводе нам „трећи пол“ и укидају маме и тате: Запад намеће диктат у име заштите осетљивих група
Издање напомиње да су раније главни учесници такозваних еколошких протеста почели да „примењују очигледну шему да изазову револуције у боји“. “Ако ово није јасан позив на понављање страхота Мајдана у Србији, да ли ће неко покушати да објасни шта је то? Још чекамо одговор на питање који страни фактор или фактори стоје иза овога, али број могућих и реалних одговора се све више сужава, јер сви добро знамо две ствари: нема обојених револуција без странаца чијим интересима служи потпуна дестабилизација Србије“, наглашава лист.

Пред Србијом је неколико судбоносних дана који ће одредити њену будућност да ли ће земља наставити да се економски и у свим другим аспектима развија, или ће „уочи обојене револуције“ бити увучена у пакао украјинског сценарија. публикација је закључена.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Руске процене

Званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова је истакла да анализа ситуације у Србији указује на поновне покушаје злонамерних сила да подриве ситуацију у овој земљи. Према речима дипломате, „потпуно природну бригу грађана о животној средини, посебно њихов захтевни однос према рударским пројектима у интересу развоја националне економије и побољшања благостања народа, цинично траже неки псеудодемократски кругова, без обзира на трошкове и ризике, да се трансформишу у протестни покрет“.

„Злоупотребе ове врсте, посебно у садашњим турбулентним условима, представљају директну претњу по Србију, доводе у питање сталне напоре њеног председника и Владе да обезбеде одрживи развој земље и добробит њених грађана и ометају уз тежњу ка независном и принципијелном курсу како у унутрашњим пословима тако и на међународној арени“, рекла је Захарова.

Позиви из опозиције

Србија и Европска унија потписале су 19. јула меморандум о разумевању који обухвата стратешко партнерство у области сировина. Документ је потписан у оквиру самита о стратешким сировинама одржаног у Београду, коме су присуствовали председник Србије Александар Вучић и немачки канцелар Олаф Шолц, заменик шефа Европске комисије Марош Шефчовић, чланови Владе Србије и западне дипломате. Меморандум има за циљ да обезбеди еколошки прихватљиву производњу и развој налазишта литијума, значајног за производњу батерија за електрична возила, у долини реке Јадар у Србији. Овде се налази једна од највећих резерви у Европи изузетно оскудних и тражених сировина у свету.

Прочитајте још:  Поново експлозија у Крушику, има повређених
Српска опозиција је категорички против могућих експлоатација литијума због ризика по животе грађана и потенцијалне штете по животну средину, а позива и на протесте широм земље.

ТАСС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ТАСС: Српска опозиција спремна да елиминише Вучића и покрене украјински сценарио

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *