Србатом након пожара у НЕ Запорожје: Нема повећања радијације у Србији

1

Србатом након пожара у НЕ Запорожје: Нема повећања радијације у Србији.

Након инцидента који се догодио на локацији нуклеарне електране Запорожје  огласио се и Директорат за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије

Директорат за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије (Србатом) саопштио је синоћ да нема повећане радиоактивности у Србији, након што је данас избио пожар код нуклеарне електране Запорожје у Украјини.

“У медијима и на друштвеним мрежама појавила се информација о пожару на локацији нуклеарне електране Запорожје у Украјини. За сада нема званичних информација о овом догађају. Ниво радиоактивности у околини НЕ Запорожје, на територији Украјине и Европе није повишен”, наводи се на сајту Директората.

Претходно је Росатом саопштио да је пожар на НЕ Запорожје локализован а да је расхладни торањ електране оштећен од украјинског напада.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Озбиљна оштећења су причињена унутрашњим структурама расхладног торња“, рекао је Росатом. Ову информацију преноси ТАСС.

Прочитајте још:  Мило спао на ниске гране: Шпујунира Србију одакле се наоружава!
Пожар на територији нуклеарке Запорожје, који је настао након гранатирања Оружаних снага Украјине, успешно је локализован. Међутим, у Енергодару и даље постоји опасност од удара украјинских оружаних снага, рекла је директорка комуникација ЗНПП Евгенија Јашина у интервјуу за ТАСС. Расхладни торњеви су системи за хлађење великих размера који се користе за смањење температуре воде.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Србатом након пожара у НЕ Запорожје: Нема повећања радијације у Србији

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *