КО ЈЕ ЗАПРАВО МИЛОВАН ПЕТРОВИЋ: Човек који је упутио претње српском владајућем режиму

2

Трагом вести да је за 16. август испред градске куће у Ужицу најављен протестни скуп у циљу пружања подршке Миловану Петровићу из Милићевог села, који се налази у притвору због основане сумње да је извршио кривична дела позивања на насилну промену уставног уређења и угрожавања сигурности, а будући да је на протесту у Ужицу против ископавања литијума одржаном 7. августа позвао окупљене грађане да се припреме за напад на највише представнике власти, из поузданих и добро информисаних извора осветлили смо о каквој се особи заправо ради.

Да подсетимо, Петровић је на овом скупу од присутних затражио да „посеку и наоштре глогово коље“, позивајући на организовање масовног протеста у Београду, на коме би се окупило 300.000 људи са циљем свргавања легитимно изабраних представника власти, износећи притом и најгоре увреде на рачун председника Србије Александра Вучића.

Иако је више опозиционих и тајкунских медија објавило да је Петровићу одређен притвор упркос томе што је реч о човеку који издржава болесно дете, при чему је уједно из његовог говора циљано одстрањен део који јасно потврђује извршење кривичних дела која му се стављају на терет, треба истаћи да је Петровић приликом једног од ранијих протеста и блокада на подручју Пожеге онемогућио породице са малом децом да прођу блокаду, што му је посебно замерио представник удружења „Заштитимо Добрињу и околину“ Драган Симовић, који га је тада отерао са протеста, а који је сада један од најгласнијих заговорника његовог пуштања на слободу.

При томе, Петровић међу такозваним еколошким ативистима са подручја Пожеге важи за човека проблематичног карактера, који је до сада у више прилика проневерио средства прикупљена за реализацију различитих манифестација и локалних радова. Додатно, Петровић код своје куће има одгајивачницу паса које држи у изузетно лошим условима, при чему за ову делатност највероватније не поседује потребне дозволе.

Прочитајте још:  Директор полиције Владимир Ребић и Веља Невоља заједно из ложе Партизана претили играчима звезде

Додатно светло на лик и дело Петровића баца и то да је током 2000. године као директор предузећа „Агроиндустрија“ фалсификовањем документације створио недозвољени робни фонд у виду 2,4 тоне вотке коју је то предузеће производило, а коју је сакрио код свог пријатеља из Косјерића ради даље продаје, а што је било предмет истраге надлежних полицијских органа. Осим тога, током 2007. године је као одговорно лице у предузећу АД „Месар“ оштетио власника ове фирме за износ од око 1.000 евра.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ако се има у виду све наведено, колико уверљиво могу деловати покушаји организатора такозваних еколошких протеста да јавност убеде у своју наводну искреност и принципијелност, као и то да Петровића представе као невину жртву наводног прогона?

Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “КО ЈЕ ЗАПРАВО МИЛОВАН ПЕТРОВИЋ: Човек који је упутио претње српском владајућем режиму

  1. Нико јавно неће да каже да државне институције у сарадњи са својим дупеувлакачима организују протесте као и имена и презимена говорника на тим њиховим протестима са циљем да се разводне протести да се ослаби снага протеста да се завади народ убацивањем на стотине еколошких покрета и активиста.
    Додуше има и оних часних организованих од струке и науке али о њима извештаји су веома танки. Једно је сигурно да ова власт мора да поднесе оставку ко и вучић и да се мирним цивилизованим путем реше проблеми који су тренутно најбитнији. Ту треба напоменути да се прво мора променити цела изборима комисија и да следећу изборну комисију организује струка дакле они који нису у власти ко покрет МОБА, ДОСТОЈНИ СРБИЈЕ, СРБСКА САБОРНОСТ И ДРУГИ.

  2. Ја заиста не знам ко је Милован Петровић али по овоме што Новости износе о њему он би требао бити у затвору.
    Ако је то тако као што је описано онда је крива власт што није у затвору а не Милован.
    Највећи бисер и доказ у целом тексту је следеће:
    “Додатно, Петровић код своје куће има одгајивачницу паса које држи у изузетно лошим условима, при чему за ову делатност “највероватније” не поседује потребне дозволе.”
    Извештавају ли новости на основу чињеница или нагађања попут “највероватније”.
    Мени се чини да је главни циљ у режимским медијима да се облати свако онај ко иступи против власти и копања литијума.
    Најбољи пример за то је професор Ратко Ристић коме су пришли стотину мана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *