“Браћа” Бугари патролирају по Северу Космета

0

“Браћа” Бугари патролирају по Северу Космета.

Пољски контигент у оквиру КФОР-а патролира данас дуж администативне линије на истоку Косова и Метохије, док бугарски војници истовремено спроводе редовне патроле у општини Лепосавић на северу, саопштено је из команде међународних војних снага у Приштини.

Прочитајте још:  ВУЧИЋ: Одлучио сам да не кажем ниједну реч о састанку са Квинтом - тако је боље
Из КФОР-а је саопштено да припадници батаљона Мултинационалних оперативних резервних снага обављају редовне патроле које су дио свакодневних напора њихових јединица у подршци безбедности широм Косова и Метохије.

” Ове активности помажу да се промовише безбедност свих локалних заједница и консолидује регионална стабилност” – наводи се у саопштењу објављеном на Фејсбуку.

Прочитајте још:  Енвер Дуголи: Да нисмо чекали КФОР, до сада би сами уклонили барикаде
У саопштењу се додаје да КФОР “наставља да спроводи свој мандат заснован на Резолуцији Савета безбедности УН 1244 из 1999. године – да доприноси безбедном и сигурном окружењу и слободи кретања за све људе који живе на Косову, у сваком тренутку и непристрасно”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– КФОР делује као трећи безбедносни одговор, у блиској координацији са полицијом и мисијом Еулекса, који су први и други безбедносни одговор – наводи се у саопштењу.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *