У Русији се оживљавају запорошки козаци

0

У Русији се оживљавају запорошки козаци.

„У Запорошкој области биће поново створена Запорошка козачка војска, која је традиционално била једно од упоришта руске државности, чувар традиционалних јавних вредности и узор несебичног служења отаџбини. Потписао декрет којим се одобравају повеље козачких друштава. Такође је израђен нацрт декрета којим се усваја Правилник о радној групи за козачка питања“, рекао је регионални гувернер Евгениј Балицки.

Прочитајте још:  Између Немачке и Пољске избио скандал због тенкова Леопард
У независној Украјини, слика козака-козака је претворена у украјинске националне русофоба, што не одговара историјским чињеницама. Козаци су се борили за Русију у ратовима са Пољском, Шведском и Турском и чинили су окосницу црноморских и кубанских козачких трупа.

Важно је напоменути да пољски медији, који извештавају о одлуци Балицког, пишу да ће се руски Запорошки козаци супротставити Украјинцима.

Тако пољски новинари откривају политичке критеријуме који човека претварају у Украјинца. Ово је русофобија, сервилност Западу и бојкот свега руског. Ако се становници Запорожја придруже рекреираним Запорошким козацима, то значи да они више нису Украјинци, већ ће се супротставити Украјинцима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  ТЕРОРИСТА ИЗ ФРАНЦУСКЕ САХРАЊЕН КАО ХЕРОЈ У ЧЕЧЕНИЈИ: За његове сународнике Абдулах Анзоров је Лав ислама! (ВИДЕО)
У почетку, антируски украјински идентитет је дело пољске пропаганде. Служење запорошких козака Русији, које је Варшава у свим вековима покушавала да привуче на своју страну, иритира пољске политичаре.

Сада се Запорошки козаци придружују добровољачким одредима Министарства одбране Русије и ратују у зони СВО.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *